Annons

Bevis från Blocket fällde träningstjuven

22–årige mannen boende i Färjestaden stal träningsredskap från FIK Färjestaden på Arnevallen och sålde vidare. Nu fälls han häleri och ringa narkotikabrott.
Fridrott • Publicerad 12 juni 2018
FIK Färjestaden hittade en trasig del till en viktskiva i containern där stölden genomfördes – som passade med föremålen i mannens källare.
FIK Färjestaden hittade en trasig del till en viktskiva i containern där stölden genomfördes – som passade med föremålen i mannens källare.Foto: shironosov

ÖB–sporten har tidigare skrivit om den fräcka stölden. Det var i februari förra året som containern på Arnevallen bröts upp och länsades på en del prylar för styrketräning. Sammanlagt var det fyra skivstänger och 26 vikter av varierade storlekar som blev stulna. Men FIK Färjestaden lyckades hitta prylarna igen – i en annons på Blocket. Där sålde tjuven utrustningen samma dag.

Kalmar tingsrätt dömer nu 22–åringen för häleri då han har sålt vidare träningsredskap till ett värde av omkring 10 000 kronor, trots att han förstod att föremålen var stulna. Fotografier och skärmdumpen från Blocket del av bevisningen att träningsredskapen kom från Arnevallen. Dessutom hittade FIK Färjestaden en trasig del till en viktskiva i containern där stölden genomfördes – som passade med föremålen i mannens källare.

Annons

22–åringen erkänner brottet. Han döms till villkorlig dom, 40 dagsböter á 50 kronor och Tingsrätten beslutar att 3 000 kronor ska förverkas från honom.

Han döms även för ringa narkotikabrott, efter att olovligen ha använt tetrahydrocannibinol den 16 februari i Kalmar. Även här erkänner mannen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons