Sport

Bevis från Blocket fällde träningstjuven

Fridrott Artikeln publicerades
FIK Färjestaden hittade en trasig del till en viktskiva i containern där stölden genomfördes – som passade med föremålen i mannens källare.
Foto: shironosov
FIK Färjestaden hittade en trasig del till en viktskiva i containern där stölden genomfördes – som passade med föremålen i mannens källare.

22–årige mannen boende i Färjestaden stal träningsredskap från FIK Färjestaden på Arnevallen och sålde vidare. Nu fälls han häleri och ringa narkotikabrott.

ÖB–sporten har tidigare skrivit om den fräcka stölden. Det var i februari förra året som containern på Arnevallen bröts upp och länsades på en del prylar för styrketräning. Sammanlagt var det fyra skivstänger och 26 vikter av varierade storlekar som blev stulna. Men FIK Färjestaden lyckades hitta prylarna igen – i en annons på Blocket. Där sålde tjuven utrustningen samma dag.

Kalmar tingsrätt dömer nu 22–åringen för häleri då han har sålt vidare träningsredskap till ett värde av omkring 10 000 kronor, trots att han förstod att föremålen var stulna. Fotografier och skärmdumpen från Blocket del av bevisningen att träningsredskapen kom från Arnevallen. Dessutom hittade FIK Färjestaden en trasig del till en viktskiva i containern där stölden genomfördes – som passade med föremålen i mannens källare.

22–åringen erkänner brottet. Han döms till villkorlig dom, 40 dagsböter á 50 kronor och Tingsrätten beslutar att 3 000 kronor ska förverkas från honom.

Han döms även för ringa narkotikabrott, efter att olovligen ha använt tetrahydrocannibinol den 16 februari i Kalmar. Även här erkänner mannen.