Annons

Bernhardsson inför omstarten: ”Januari blir en viktig månad”

Halvvägs in i serien med åtta poängs försprång.
Rasmus Bernhardsson och Kalmarsund tar inte ut något i förskott.
– Vi är långt ifrån matematiskt klara, säger FBC-tränaren.
Innebandy, allsvenskan dam • Publicerad 13 januari 2019
Rasmus Bernhardsson, tränare i FBC Kalmarsund.
Rasmus Bernhardsson, tränare i FBC Kalmarsund.

Tio matcher har spelats, elva återstår. FBC Kalmarsund har hela åtta poäng till godo i tabelltoppen inför återstarten av allsvenskan. Femteplacerade Lindome väntar på bortaplan under söndagen. Den första av fem matcher i januari.

– Det blir en värdemätare direkt. I min värld är Lindome det bästa laget i den här serien, förutom vi själva, säger FBC-tränaren Rasmus Bernhardsson.

Annons

Spelarna fick knappt två veckors ledighet under jul och nyår och den gemensamma träningen återupptogs den 2 januari. Efter några pass med mycket fys så har fokus legat på innebandy den här veckan.

– Det är alltid lurigt med uppehåll. Vissa lag tränar stenhårt, andra tror på vila. Vi har tagit något mellanting och spelarna har jobbat individuellt med den fysiska biten. I det långa loppet tror vi att det kan vara bra att få en paus från innebandyn mitt i säsongen.

Baserat på höstsäsongen. Känner du att ni är redo för ett SSL-kval redan nu eller finns det fortfarande saker som behöver förbättras?

– Vi är inne i en process och måste fortsätta slipa på grejer. Vi är inte kvalmässiga nu, men det är inget annat lag heller. I ett kval dras allting till sin spets och det är då man ska visa vad man jobbat på under säsongen. Det är elva omgångar kvar och vi är långt ifrån matematiskt klara. Januari blir en viktig månad, säger Rasmus Bernhardsson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons