Sport

Bäckstedt skadad – missar SSL-kvalet

Innebandy, allsvenskan dam Artikeln publicerades
Alma Bäckstedt.
Foto: Magnus Anderberg
Alma Bäckstedt.

FBC-forwarden Alma Bäckstedt är knäskadad. Omfattningen är i nuläget oklar, men det förmodas handla om ett trasigt korsband. Det betyder att 17-åringen missar SSL-kvalet som drar igång mot Lockerud på lördag.

– Jag skrek ”byte! byte!” och kastade mig över sargen till avbytarbåset, berättar Bäckstedt.

FBC Kalmarsunds forward Alma Bäckstedt fick sig en rejäl smäll i knät i samband med att hon spelade för det juniorallsvenska klubblaget i lördags. Det var i matchens andra period mot FC Helsingborg som olyckan var framme.

Längst med lagets egna avbytarbänk jagade Bäckstedt bollen bakom en av motståndarna.

– Först ramlade jag och sedan halkade jag mot klubban eller något, då slog jag i knät rätt på knäskålen.

Något var fel kände hon.

– Jag kunde inte röra mig ordentligt, så jag skrek ”byte! byte!” och kastade mig över sargen till avbytarbåset.

Bäckstedt gav sig inte. Hon krigade vidare och byttes senare in igen under andra perioden. Men det gick inte bra, förklarar forwarden.

– Jag började spela lite i början av tredje också, men då vek sig bara knät och jag var tvungen att ge upp.

Bäckstedt fick senare sitt knä röntgat. Hon fick då berättat för sig att det antagligen handlade om en stukning. Men under ett träningspass svullnade 17–åringens knä upp än värre. Vid ett nytt besök till akuten under onsdagen fick hon beskedet att det förmodligen kan röra sig om en korsbandsskada.

Nu väntar Bäckstedt på att få genomgå en MR-röntgen för sitt knä, detta inom en till två veckor. Tränarstaben räknar därmed inte heller att Bäckstedt kommer att kunna spela mer för säsongen.

– Något definitivt besked har vi inte fått ännu. Men det är klart att det kanske inte ser jätteljust ut, meddelar Bernhardsson, tränare för FBC Kalmarsund.

Inte heller hon själv tror på vidare spel för säsongen.

– Alltså jag tror inte det, jag kan inte ens böja knät. Jag vill verkligen vara med och ta en plats i kvalet, så det känns såklart för jävligt. Men det är inget att göra något åt nu, bara att ta sig tillbaka igen. Jag får stå bredvid och heja på laget nu istället.