Annons

Bäcklund bästa ölänning på varvet

Friidrott, löpning • Publicerad 21 maj 2018

Det bjöds på många fina öländska prestationer under det 21 km långa loppet. Bästa resultat stod Högbylöparna, Love Carlsson, Mikael Bäcklund och Frida Össmar för. De två sistnämnde putsade sina tider från i fjol. Men för artonårige, Love Carlsson, var det debut. Össmar förbättrade fjolårets tid och sprang in på 1:32:02 och blev därmed nia i sin åldersklass och totalt 87:e i damklassen. Bäcklund blev bästa ölänning med sin 42:e plats i sin åldersklass och blev 48:e i herrklassen. Han förbättrade sin tid med två minuter och in på tiden 1:13:05. Dryga minuten senare sprang Love Carlsson i mål på 1:14:17. Det innebar en 49:e plats i sin åldersklass och en 57:e plats i herrklassen.

Mörbylångalöparen, Sten-Olov Mäki, född 1952, slutade på en 7:e plats i sin ålderklass, vilket är samma placering i fjol. Han kom i mål på tiden 1:41:43.

Nelly Össmar deltog i Cityvarvet som är 4,3 kilometer och fixade 29:e plats med tiden 18,33.

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons