Annons

Arrangerade tävling för första gången på tio år

Det var tio år sedan sist men nu är Mörbylångadalens Ridsällskap tillbaka som tävlingsarrangör inom ridsporten. Klubben har ingen egen anläggning som är lämplig som tävlingsplats så helgens arrangemang genomfördes i samarbete med Hälsogården i Risinge. Drygt hundra starter genomfördes under en enda tävlingsdag.
– Klart över förväntan, säger tävlingsledare Pia Funkquist.
Ridsport • Publicerad 25 april 2018

Tävlingen lockade ett stort antal ö-ryttare och ett flertal nya namn syntes i startlistorna. Att tillväxten inom ridsporten finns på södra Öland, bekräftas av tävlingsledaren.

– Jag har sett att det kommit helt nya, unga tävlingsryttare till klubben och det är jätteroligt. Det är yngre syskon till de som redan tävlar, men även några äldre tävlingsryttare. Men det finns helt klart en återväxt inom sporten, säger Pia.

Annons

Att valet av tävlingsplats föll på just Hälsogårdens Ridcenter, beror på att klubben saknar en egen anläggning. Det finns en mindre gräsbana i Mörbylånga, men den moderna anläggningen i Risinge passar klubben utmärkt.

– Jag tror att det här är precis rätt nivå för oss och den här typen av klasser som vi hade. Lovisa Nordström som äger anläggningen har varit väldigt intresserad av att arrangera aktiviteter och det har varit något som vi pratat om under en längre tid. Den här anläggningen har allt man kan tänka sig, stora ytor, läktare och servering, bra underlag och är ny och modern. Nackdelen är ytor för framhoppning. Ska man ha högre klasser behöver man större ytor för att hoppa fram, men vi kommer att hålla oss på den här nivån, det verkar ju vara ett stort intresse för den här typen av tävlingar, förklarar Pia Funkquist.

Har ni fått mersmak?

– Ja, absolut. Det här kommer vi att göra fler gånger.

Resultatmässigt blev tävlingarna en bra framgång för Mörbylångadalen. Hemmaryttaren Emilia Funkquist red hem inte mindre än två segrar med D-ponnyn Octavia, som hon just övertagit från storasyster Amanda. Det var också premiär för ponnyallsvenskan division 3. Sju lag kom till start och Mörbylångadalen red även hem segern i lagklassen. Föreningen hade två lag till start och i det vinnande laget ingick Alicia Larsson, Ängla Bäckström, Hedda Lindström och Fanny Olofsson.

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons