Sport

Arne Svensson: ”Demokrati satt ur spel”

Friidrott. Artikeln publicerades
Arne ryter till.
Arne ryter till.

Även Arne Svenssons FIK Färjestaden har fått flera obekväma träningstider till inomhussäsongen.

– Det värsta är att våra killar inte vill byta om i hallen längre, för att det kan komma in äldre kvinnor och se dem nakna när som helst.

Legendaren Arne Svensson sitter bland annat med ett pass för sina seniorer som blivit senarelagt jämfört med ifjol och slutar halv nio på fredagen.

– Frågan är om någon alls kommer. Vi snackar om ungdomar mellan 16–18 och många vill förstås hitta på något på fredagskvällen, då är det inte så jäkla intressant att träna så sent.

Det gäller även morgongympa för tre–femåringar som nu börjar tidigt på morgonen. När han ser över klubbens tider är det bara en som är kvar sedan ifjol.

– Från att vi haft samma tider i tio år, som funkat. Jag fick höra att man inte ska kunna prenumerera på tider men vi måste ju ha kontinuitet också.

Arne lägger även in en annan aspekt på tidsbokningen, det värsta tycker han är att seniorträning ligger efter ett träningspass för småbarn i Färjestadens sporthall.

– Våra killar vill inte byta om i hallen längre, för att det kan komma in äldre kvinnor och se dem nakna när som helst, berättar Arne.

– Det är mammor som kommer in för att hämta sina pojkar när mina ungdomar från 15 till 18 år byter om. Det hade varit otänkbart om det skulle varit tvärtom att en man kom in hos tjejer. Det är ren katastrof.

Även Arne har efterfrågat ett stormöte.

– Jag förstår inte varför vi inte kan ha det längre. Demokratin är satt ur spel. Det är så lågt medbestämmande som det kan bli.

Kommunen svarar på kritiken: