Annons

Andra raka segern för Mörbylångadalen

Med siktet inställt på ett avancemang till högsta eliten, är Mörbylångadalens division 1-lag i ponnyhoppning ett steg närmare målet. Efter helgens andra seger ligger de nu i klar ledning inför den tredje och sista omgången.
Ridsport • Publicerad 30 april 2019
Fanny Olofsson och Rossaluga Heather, red hem en seger i förklassen och var en av lagryttarna som tog hem den andra segern i ponnyallsvenskan div. 1 för Mörbylångadalens Ridsällskap.
Fanny Olofsson och Rossaluga Heather, red hem en seger i förklassen och var en av lagryttarna som tog hem den andra segern i ponnyallsvenskan div. 1 för Mörbylångadalens Ridsällskap.Foto: Karolina Sörman

– Vi använde oss av exakt samma lagryttare och vi vann igen. Banorna hade lite mer galoppsträckor denna gång, annars var de rätt lika mot förra omgången, summerar lagledare Amanda Funkquist.

– När vi gick banan bestämde vi oss för att satsa på felfria rundor, då visste vi att vi skulle komma till omhoppning. Men många andra hade lite otur med stop och ”pet” (rivna hinder, reds.anm.). Våra ryttare är stabila och nu har vi en ledning med omkring tre till fyra poäng inför sista omgången. Så det ser bra ut för att komma upp i eliten, förklarar Funkquist.

Annons

Sista omgången rids i klass Lätt A och poängen räknas om med en koefficient om 1,5. Det kommer att räcka med en andraplats i sista omgången för att Mörbylångadalens ska sluta som seriesegrare och ta klivet upp i elitserien till nästa år.

Vad säger ryttarna om ett avancemang?

-De vill upp dit, alla är taggade. Det är roligt med lag, det blir en annan stämning.

Sista omgången rids redan den 19 maj i Växjö och då får vi veta om drömmen om elitserien besannas för de unga Ölandsryttarna. Elitserien innebär ytterligare högre hinderhöjder, från Lätt A till Medelsvår B.

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons