Annons

Andra raka för SSG mot starkt motstånd

SSG har inlett imponerande som nykomlingar i division 2. På fredagskvällen kom andra segern på tre matcher med 8–7.
– Det är jätteskönt och vi är nöjda hittills, säger tränaren Jimmie Nilsson.
Publicerad 19 oktober 2018 • Uppdaterad 22 oktober 2018
Stark insats av Pontus Björk igen.
Stark insats av Pontus Björk igen.

Innebandy, div. 2 herr

Tufft motstånd väntade SSG när den tidiga serieledaren Vetlanda kom till Öland på fredagskvällen. Efter en lysande första period av hemmalaget stod det 5-1 på resultattavlan.

Annons

– Vi chockade väl lite samtidigt som vi ändå spelade rätt defensivt. Vi är starka i kontringslägena och det utnyttjar vi jävligt effektivt så det lönade sig, säger Jimmie Nilsson.

– Vetlanda etablerade ett starkt spel. De har spelat ihop i hundra år så de är rätt starka, men jag tycker att vi läser av dem bra, täcker avslut och kämpar verkligen för varandra, fortsätter han.

Resten av matchen blev en kamp för hemmalaget. Inför tredje perioden stod det 6-4. Vetlanda hämtade upp till 6-6, men SSG återtog sedan ledningen igen. Med drygt fem minuter kvar av matchen kvitterade bortalaget återigen, men SSG vägrade ge upp. Bara en halvminut senare tog man tillbaka ledningen.

– Vi har två domare som vill visa att det är de som bestämmer, de vill verkligen gå in och avgöra den här matchen på något sätt men vi tar oss ändå i kragen och tar oss igenom en fem mot trea och en fem mot fyra. Det var jättestarkt och jag tycker det är jävligt kul att vi som lag tar tag i det själva och jobbar för varandra.

Matchen slutade 8-7 till hemmalaget och tog därmed sin andra raka seger. Laget har nu sex poäng på de inledande tre matcherna i division 2.

– Det är en bra inledning. Det är jätteskönt och vi är nöjda hittills. Vi vet att det kommer att ta tid att sätta kedjor och spel när vi har så många nya.

Enligt Nilsson förtjänade Pontus Björk i målet och Adam Jonsson en extra guldstjärna efter matchen, men utöver det ville han hylla laginsatsen.

– Nu förtjänar gubbarna en jävligt skön helg.

Adam Jonsson gjorde en bra match.
Adam Jonsson gjorde en bra match.
Cornelia WikströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons