Sport

Andra raka bortasegern säkrade (?) kontraktet

Innebandy, div. 2 herr Artikeln publicerades
Rutinerade Anton Petersson var fenomenal i bortasegern mot Karlskrona.
Foto: Magnus Jansson
Rutinerade Anton Petersson var fenomenal i bortasegern mot Karlskrona.

Ny bortaseger och elva poängs försprång med fyra omgångar kvar.

Jimmie Nilsson väntar dock med att fira ett säkrat kontrakt.

– Men det ser bra mycket ljusare ut än för några omgångar sedan, säger SSG-tränaren.

FBC Karlskrona - SSG IF 6-13 (1-2, 0-4, 5-7)

Målen: Patrik Idensjö 4, Anton Fransson 2, Charlie Nilsson 2, Felix Jotarv 2, Jacob Kumlin, Andreas Johansson, Kim Jonsson Fredsson

SSG har fått igång offensiven ordentligt och har nu gjort 23 mål på två matcher. Till skillnad från derbyförlusten hemma mot Nybro så var det samtidigt inte öppna spjäll i försvaret.

Jimmie Nilsson beskriver helgens trea som en promenadseger.

– Jävligt skönt. Jag förväntade mig mer av Karlskrona, men vi gör det bra samtidigt. Skönt att vi kunde täppa till själva också. Så fort vi gjorde ett mål framåt så släppte vi inte in ett eller två mål. Det var nästan tvärtom nu, säger SSG-tränaren.

Gästerna gick ifrån när man vann mellanperioden med 4-0. Det avgjorde matchen. Den sista akten blev målrik, men inte särskilt spännande. Centern Anton Petersson var uppflyttad i förstafemman i Adam Jonssons frånvaro. 30-åringen stod för en stark insats.

– Han var fenomenal i försvarsspelet och förtjänar lite extra beröm.

Två segrar de tre senaste omgångarna har gett nykomlingen andrum i tabellen. Laget är nu uppe på åttonde plats med sina 21 poäng. Det är två lag och elva poäng ner till Gnosjö under strecket. Endast fyra omgångar återstår.

Elva poängs försprång med tolv kvar att spela om. Vågar du säga att kontraktet är klart nu?

– Nä, det gör jag inte. Men det ser bra mycket ljusare ut än för några omgångar sedan. Vi kan andas ut på ett annat sätt. Gnosjö måste hämta tre poäng borta mot Slätafly på fredag. Det tror jag inte de gör.

Så då är kontraktet klart...?

– Inte just nu, men på fredag kanske, haha.

På fredag är det också dags för lagets sista derbymöte den här säsongen. CL98 kommer på besök till Färjehallen. SSG har fem derbyförluster av fem möjliga hittills.

– Klart vi önskat fler derbypoäng, men målet har varit att hålla oss kvar. Vi får hoppas på en vinst på fredag. De senaste matcherna har det börjat stämma lite bättre, säger Jimmie Nilsson.