Sport

Andersson tillbaka inför ödesmatchen

Innebandy, div. 1 herr Artikeln publicerades
Oskar Andersson gör ett nytt försök att kunna bidra i FBC Ungdoms jakt på nytt kontrakt.
Foto: Magnus Jansson
Oskar Andersson gör ett nytt försök att kunna bidra i FBC Ungdoms jakt på nytt kontrakt.

FBC Ungdom slåss för nytt kontrakt i sista omgången.

Då får nykomlingen förstärkning av Oskar Andersson - igen.

– Jag vill komma ner och bidra, säger 20-åringen.

fakta

FBC Kalmarsund Ungdom - Hovshaga AIF

Lördag 13.00

Färjehallen

Visa mer...

Oskar Andersson har dragits med ryggproblem och missat stora delar av vårsäsongen i SSL. För en månad sedan klev han ner i FBC Ungdom inför lagets viktiga drabbning mot IK Stanstad.

Återkomsten blev dock inte särskilt långvarig. 20-åringen fick besvär redan i första bytet. I en intervju med ÖB-sporten ett par dagar efteråt så gav han upp resten av säsongen.

Men nu blir det alltså en match till. Forwarden har tränat med FBC Ungdom den här veckan och finns med i truppen i lördagens säsongsavslutning mot Hovshaga.

– Det har känts bättre än förra gången jag skulle vara med. Jag körde ett hårt pass igår (torsdag) och det brukar alltid vara värst dagen efter. Men i dag känns det rätt bra faktiskt, säger den offensive kraften på fredagsförmiddagen.

Hela fyra lag är inblandade i kampen om de två biljetterna till fortsatt division 1-spel. FBC och Hovshaga har 23 poäng, men hemmalaget sitter i förarsätet inför avslutningen tack vare bättre målskillnad.

Förutsättningarna är relativt enkla. Om FBC inte förlorar i Färjehallen så är kontraktet säkrat. Vid förlust så riskerar man att halka ner under strecket om någon av 21-poängarna Skurup (Växjö hemma) eller Stanstad (Röke borta) tar tre pinnar.

– Jag vill komma ner och bidra för att vi ska hålla oss kvar. Vi går all-in för att vinna matchen. Det har sett bra ut under veckan, jag tycker vi känns förberedda.

Ni och Hovshaga har bäst målskillnad av kvartetten. Ett kryss skulle med stor sannolikhet innebära att båda klarar sig kvar. Lurigt läge?

– Visst, man tänker väl lite på det i bakhuvudet. Men vi går inte in för att spela någon oavgjord match. Vi ska vinna, det är det vi tänker på.