Sport

Andersson ger upp säsongen: ”Tråkigt som fan”

Innebandy Artikeln publicerades
Oskar Andersson hann bara göra något enstaka byte i söndagens division 1-match mot Stanstad. Sedan gjorde sig ryggproblemen påminda.
Foto: Magnus Jansson
Oskar Andersson hann bara göra något enstaka byte i söndagens division 1-match mot Stanstad. Sedan gjorde sig ryggproblemen påminda.

De långvariga ryggproblemen vill inte försvinna.

Oskar Andersson räknar inte med mer spel i FBC-tröjan den här säsongen.

– Man är frustrerad, säger 20-åringen.

FBC Kalmarsunds Oskar Andersson har dragits med ryggbesvär under stora delar av säsongen. De senaste veckorna har han vilat helt och inte medverkat i SSL-lagets matcher. I söndagens viktiga division 1-drabbning var tanken att han skulle göra full comeback, men återkomsten blev kortvarig.

– Det kändes rätt bra i ryggen på förhand, men sedan small det till redan i andra bytet. Jag kunde knappt gå eller stå på hela kvällen sedan, säger 20-åringen.

Problemen sitter i muskulaturen. Andersson har kört styrkeövningar och fått behandling i hopp om förbättring.

– Det började redan för tre-fyra månader sedan. Jag hade lite ont i ryggen när jag vaknade. Men jag tränade på, spelade matcher och det blev bara värre och värre. Till slut kunde jag knappt ta på mig strumporna.

Ullevisonen kritade på ett tvåårskontrakt med FBC efter kvalavancemanget till SSL. Nu är förmodligen den här säsongen över för hans egen del.

– Det beror väl lite på hur det går för laget, men det här kan ta upp till flera månader. Så tyvärr tror jag den är slut, det är tråkigt som fan. Man är frustrerad.

Hur sammanfattar du din säsong?

– Det har väl känts lite sådär. Speltiden har också varit sådär. Samtidigt har jag inte alltid kunnat ge 100 procent, vilket gjort det svårare både på matcher och träningar.

Några tveksamheter inför ditt andra kontraktsår?

– Nä, jag siktar på nästa säsong. Jag kommer köra på, säger Oskar Andersson.