Galleri på Happindoor

Stora Rör Artikeln publicerades
Kristina Thaning och Barbara Månsson ser fram emot skördefesten och hälsar alla välkomna till Happindoor i Stora Rör.
Foto:Christian Thaning
Kristina Thaning och Barbara Månsson ser fram emot skördefesten och hälsar alla välkomna till Happindoor i Stora Rör.

Den senaste tiden har det förberetts för galleri hos Happindoor. Sedan 22 september ställer Barbara Månsson ut sin konst i butiken som finns i Stora Rörs hamn.

Under skördefestdagarna finns konstnären Barbara Månsson i butiken.

– Det ska bli roligt att visa mer av min konst här i Stora Rör. Under sommaren har besökarna fått en försmak genom att mina kort och tavlor har sålts här så det känns riktigt bra att få utöka inför skördefesten, säger Barbara Månsson.

På den gamla träväggen ses ett härligt färgspel med färgglada akvareller.

– Jag målade som ung och tog upp målningen igen för cirka tio år sedan. Akvarell är mitt huvudsakliga uttrycksmedel och jag finner det fascinerande att följa hur vattnet och pigmenten utvecklas på pappret och hur motivet ändrar form under tiden.

När Barbara talar om sina målningar så använder hon sig av uttrycket " watercolour impressions". Hon berättar att hon tycker att det är spännande med det oförutsägbara.

Från uppväxten i Brisbane hämtar Barbara sin inspiration. En betydande roll i hennes måleri är klassisk balett och impressionismen. Frankrike är också en stor inspirationskälla som återspeglas i hennes akvareller.

Utanför inredningsbutiken Happindoor ses oliv- och citronträd som leder besökarna till en lokal som tidigare varit hamnmagasin.

– Byggnaden uppfördes år 1900 och användes då som magasin för spannmål. Även hästar och kor stod fastbundna utanför i väntan på att skeppas över till fastlandet har jag hört. Det bevittnar de ringar som finns på jämna avstånd på fasaden, säker Kristina Thaning.

Hon brinner för vacker inredning och kvalitetstyger och syr gardiner, inredning och kläder till kunder i hela landet.

Just nu syr Kristina en klänning som ska användas på Nobelfesten. Ölandsbilder som är fotograferade av Cina Stensson visas också i butiken. Tillsammans med Mormors bageri, Hamnkrogen, Pensionat Strandhagen och Totalförsvar Öland hoppas Kristina Thaning på Happindoor på många besökare även denna skördefest i Stora Rör.