Tusentals firande Kronprinsessan på Solliden

BORGHOLM Artikeln publicerades
Kronprinsessan Victoria med maken Prins Daniel samt barnen Prinsessan Estelle och Prins Oscar. Kungen fick hålla sig i bakgrunden när det var Kronprinsessan som skulle firas på Solliden. 7 bilder
Foto:Johan Malmqvist
Kronprinsessan Victoria med maken Prins Daniel samt barnen Prinsessan Estelle och Prins Oscar. Kungen fick hålla sig i bakgrunden när det var Kronprinsessan som skulle firas på Solliden.

En dag för sent. Men ändå kom flera tusen personer till Solliden för att fira Kronprinsessan Victoria som i fredags fyllde 40 år.

Trots att det klassiska firandet vid Sollidens slott hölls en dag efter Kronprinsessan Victorias födelsedag hade tusentalspersoner letat sig till Borgholm. Hovets informationschef Margareta Thorgren uppskattade att över 3 000 personer hade tagit sig till Solliden – vilket så klart gladde huvudpersonen extra mycket.

– Det är rörande att se hur många människor som tar sig tiden att komma hit till Solliden i dag. Det är fantastiskt att man väljer att komma hit när det finns så många andra alternativ en sådan här fantastisk dag mitt i sommaren, säger Kronprinsessan.

Att Öland och Solliden betyder mycket för Kronprinsessan råder det inget tvivel om.

– Att komma hit till Öland och Solliden betyder mycket för mig, framför allt att få spendera tid med familjen. Även mina syskon är här med deras barn, så det blir mycket barn som springer omkring, men det är jättehärligt.

Även om det bara var Kungen och Drottningen samt Kronprinsessan med familj som tog emot folkets jubel på Solliden fanns även övriga medlemmar i kungafamiljen på plats på Öland.

– Det var en liten försiktig önskan från min sida att kunna samla alla syskonen på Solliden. Det var den finaste presenten jag kunde få, att alla tog sig tid att samlas. Att få vara tillsammans är så otroligt värdefullt.

– Sedan betyder det otroligt mycket att mina egna barn kan få en relation till sina kusiner. Alla barnen i familjen har verkligen sett fram emot att ses, så nu ska vi ha sommar tillsammans.

Och av Prinsessan Estelle fick Kronprinsessan dessutom en liten bonuspresent.

– Jag fick en jättefin teckning där hon hade målat en massa hjärtan.