Total överraskning för Stefan som blir kvar

Öland Artikeln publicerades
Stefan Ahlgren har arbetat som destinationsutvecklare tillsammans med Staffan Smedfors sedan 2016.
Foto: Maria Wiell
Stefan Ahlgren har arbetat som destinationsutvecklare tillsammans med Staffan Smedfors sedan 2016.

För två dagar sedan kom Staffan Smedfors till jobbet för att tala om för sina medarbetare på Ölands Turism att han har sagt upp sig.

– Det är jättetråkigt och det kom som en total överraskning för mig när Staffan kom och berättade för oss att han lämnar sitt jobb, säger Stefan Ahlgren som har arbetat tillsammans med Staffan sedan denne kom.

– Att jag skall ta över jobbet efter honom har jag dessutom inte hört något av, från någon, säger han idag på morgonen (onsdag).

Stefan blir ensam kvar på Ölands turism på Öland under några månader eftersom Jakob Franzén kommer att vara föräldraledig under 6-7 månader.

– Vi tappar kompetens, händer, fötter och tangentbord, men vi har en plan och en strategi för vårt arbete sedan tidigare och den kommer vi att fortsätta jobba efter. Kanske får vi välja bort träffar med näringen och andra möten.

Trots att Jakob Franzén går på föräldraledighet kommer han att finnas tillgänglig för en del arbetsuppgifter som går att genomföra på distans.

– Hade han inte erbjudit sig att göra det hade det varit på gränsen till omöjligt. Men nu skall vi klara det här, säger Stefan Ahlgren som nu blir den som får leda arbetet med turistverksamheten på Öland.