Tog bilen och stack: ”I system”

BORGHOLM Artikeln publicerades
Polisen utreder ett bilbedrägeri.
Polisen utreder ett bilbedrägeri.

Köparen identifierade sig och utlovade pengar ”vecka 35” - därefter har varken han, pengar eller bilen han köpte synts till.

– Vissa sätter de här bedrägerierna i system.

En fullständigt korrekt ID-handling är ingen garanti för pengar i bilaffärer, i synnerhet inte då den identifierade personen redan tidigare dömts för bedrägerier – det har en Borgholmsbo dyrt fått erfara.

– Målsägaren har tagit foto på ID-handlingen, sålt sin bil för en bra peng till den misstänkte som utlovat pengar ”vecka 35” - men pengarna har inte kommit. I stället har bilen bytt ägare en gång till, konstaterar områdespolis Thomas Lönnqvist.

”Affären” gjordes upp slutet av augusti och anmälan om bedrägeri kom in till polisen cirka två veckor senare. Den misstänkte är i 45-årsåldern och bosatt i Jönköping län.

– Vissa personer sätter den här typen av bedrägerier i system. De vet att det handlar om små straff och de har inga pengar att betala med ändå.

Råd till säljare?

– Lämna aldrig över ett fordon innan du fått pengar. Transaktionen ska vara synlig. Och var alltid den som postar ägaröverlåtelsen, annars kan det bli stora problem.