Succé för Ölands Skördefest

Borgholm Artikeln publicerades

22:a upplagan av Ölands Skördefest är precis över. Förra året besöktes evenemanget av över 220 000 personer.

Inför årets skördefest räknade arrangörerna med att slå nytt rekord.

– Det känns som att det har varit minst lika bra med besökare som det brukar. I slutet av veckan får vi förhoppningsvis brostatistiken och då kan vi se vad den visar, säger Pia Axelsson, verksamhetsansvarig Ölands Skördefest.

Pia Axelsson, verksamhetsansvarig Ölands Skördefest, säger att det känns som att det har varit minst lika många besökare under årets skördefest som förra året.
Foto: Maria Brynielsson
Pia Axelsson, verksamhetsansvarig Ölands Skördefest, säger att det känns som att det har varit minst lika många besökare under årets skördefest som förra året.

Pia besökte flera orter på Öland under skördefesten och hon tyckte att det kändes som om att det var mycket folk överallt.

– I Föra socken var det mer folk under fredagen än tidigare, men lika mycket som det brukar under lördagen. Även Edins lustgård hade gott om besökare, likaså södra ön.

När Pia Axelsson pratar om årets skördefest använder hon uttryck som ”riktigt bra”, ”all time high”, ”succé” och ”toppen”.

– Under lördagen var det fullt med folk i Borgholm och det var även många besökare vid Ostfestivalen i Mörbylånga.

Kastlösa, Ventlinge, Triberga, Föra och Löttorp lockade också mycket folk.

– De har koncept tillsammans och när man gör saker ihop så märks det att det lockar många. I & I hade förutom sitt vanliga utbud fågelskrämmor i år, och det drog också mycket folk, säger Pia Axelsson.

Nu ser Pia fram emot att få ta del av brostatistiken från skördefesten och därefter väntar ett uppföljningsmöte med deltagarna den 22 oktober.