Stor folkfest för alla åldrar

Borgholm Artikeln publicerades
Redo för folkfest på lördag: Ulf Olsson, samordnare för Ölands Motordag, Roger Larsson, ordförande Ölands Motorklubb, Rebecka Löfgren, funktionärsansvarig samt Glen Ohlson, cruisinggeneral i Road Rebels.
Foto:Maja Fendin Ahlström
Redo för folkfest på lördag: Ulf Olsson, samordnare för Ölands Motordag, Roger Larsson, ordförande Ölands Motorklubb, Rebecka Löfgren, funktionärsansvarig samt Glen Ohlson, cruisinggeneral i Road Rebels.

På lördag är det dags för något som många längtar efter varje år, Ölands Motordag.

Ölands Motordag har mycket att erbjuda och butikerna har extra erbjudanden. Om allt blir som planerat så blir det överflygning av Jas 39 Gripen mitt på dagen.

– Vi som är arrangörer och publiken ser det här som årets höjdpunkt. Vi räknar med att 10 000 personer kommer röra sig i stan på lördag, säger Ulf Olsson.

I hela centrum är det entusiastfordonsutställning och i Societetsparken visas tunga fordon såsom lastbilar och traktorer.

Under dagen får besökarna rösta på sina favoriter och under eftermiddagen är det prisutdelning.

– Första pris är drivmedel för 5 000 kronor och röstsedlar finns tillgängliga i butikerna.

På Borglanda är det flygträff med veteranflyg med mera. För den som vill går fri busstransfer från Borgholm varje heltimme.

Det är 28:e året i rad som det anordnas cruising av Road Rebels och precis som vanligt så pågår den under kvällen. För att delta krävs cruisingpass och det inkluderar inträde till efterfesten som är senare på kvällen i Algutsrum. På efterfesten uppträder Uncover från Växjö. Det är dock vissa kriterier som gäller för att kunna köpa passen.

– Det som gäller är att det måste vara Amerikanare till 1980 eller Europé till 1975.

Programpunkterna är många och under hela dagen medverkar Bengt Grafström.

– I år kommer A-traktorerna vara uppställda utanför Stadshuset för att ses ännu bättre och utanför kyrkan kommer Räddningstjänsten ses, säger Roger Larsson, ordförande i Ölands Motorklubb.

I centrum bjuds besökarna under eftermiddagen och kvällen på Rock'n' roll av The Snapshots. Sammanfattningsvis, en riktig folkfest för alla blir det i Borgholm på lördag.

Fakta

Ölands Motordag

Folkfest som lockar cirka 10 000 besökare

Bästa parkering: marknadsplatsen

Bästa åskådarplats: torget

Hela staden fylls med fordon

Societetsparken: lastbilar, traktorer med mera

Fri busstransfer går till Borglanda

Rock'n' roll av The Snapshots

Visa mer...