Stjärnfyllt när ny musiksatsning drar igång

HALLTORP Artikeln publicerades
Carola Häggqvist kommer till Halltorps Trädgård den 26 juli.
Foto: Pressbild
Carola Häggqvist kommer till Halltorps Trädgård den 26 juli.

Den nya musikarenan Halltorps Trädgård erbjuder i sommar konserter med några av landets mest omtyckta kvinnliga artister. Det är Ölandstid Live som står bakom satsningen.

Först ut på scen är Lisa Nilsson den 25 juli, den 26 juli kommer Carola och den 1 augusti Sarah Dawn Finer och Lisa Ekdahl avslutar konsertsommaren i Halltorps trädgård.

– Det är en medveten satsning att låta några av Sveriges främsta kvinnliga artister att öppna den nya scenen. Det är en ära för oss som arrangör, säger Pelle Aldestam, vd för Ölandstid Live.

– Lisa Ekdahl har jag försökt få till Kackelstugan i fem år. Jag är väldigt stolt över att kunna presentera henne, det är en personlig favorit. Hon ligger nummer två på listan efter Ulf Lundell.

Han är extra nöjd med att ha lyckats boka Carola.

– Det är en av Sveriges absolut största artister som kommer till Halltorps trädgård och det är fantastiskt.

Halltorp Gästgiveri genomgår en omfattande renovering och öppnar inte förrän nästa år.

– Det påverkar egentligen inte själva konserterna som hålls utomhus.

Lisa Ekdahl kommer till Halltorps Trädgård den 2 augusti.
Foto: Pressbild
Lisa Ekdahl kommer till Halltorps Trädgård den 2 augusti.

För några år sedan gjorde Helen Sjöholm en spelning i Halltorps trädgård men utöver det är platsen en ny scen på Öland. Pelle Aldestam vill skapa en plats som lockar till skönt häng och fina musikupplevelser.

– Vi kommer att ha sittande publik på stolar formerade som en halvcirkel runt scenen. De kommer att sitta i en nedförsbacke och längst ner står scenen. Vi kommer att ha vip-biljetter på Halltorps terrass.

– Området kommer att hägnas in och på området ska vi skapa en foodcourt med olika typer av öländska råvaror. Det blir tidigt insläpp och tanken är att folk innan konserten ska njuta av bra musik och mat tillsammans.

Lisa Nilsson kommer till Halltorps Trädgård den 25 juli.
Foto: Pressbild
Lisa Nilsson kommer till Halltorps Trädgård den 25 juli.