Stefan Norén säljer sina aktier till sonen

Färjestaden Artikeln publicerades
”Jag är väldigt glad att det hamnar i familjen. Jag känner mig trygg med att Fredrik tar över affärerna. Det var precis som jag ville” säger Stefan Norén.
Foto: Natalia Johansson
”Jag är väldigt glad att det hamnar i familjen. Jag känner mig trygg med att Fredrik tar över affärerna. Det var precis som jag ville” säger Stefan Norén.

Idag, fredag, blev affären klar och papperna påskrivna. Enligt far och son Norén har det varit en process som pågått en längre period. ”Jag är oerhört glad att det stannar i familjen” säger Stefan Norén.

– Idag på förmiddagen blev det klart att det är Fredrik som äger det här. Nu har han alla bolag. En hel koncern faktiskt, säger Stefan Norén som nu sålt sina aktier till sonen.

Moderbolaget Fredrik Norén AB, fastighetsbolaget samt driftbolaget tillhör nu Fredrik Norén.

1984 köpte fadern fastigheten, som då var ett konkursbo.

– Här har jag alltid haft hjärtat ända sedan den dag jag köpte det, jag har alltid tyckt om läget, säger Stefan Norén.

Sammanlagt fanns det då 34 hotellrum, rum som saknade dusch och toalett.

– Då marknadsförde man inte dusch och toalett utan man marknadsförde att man hade tv på rummet, säger krögaren som förutom Hotell Skansen även har drivit ett flertal hotellverksamheter i Sverige.

November 1988 valde han att börja driva Hotell Skansen tillsammans med en av arrendatorerna för hotellet.

– Jag tyckte inte att det sköttes ordentligt innan. Men arrendatorn valde att hoppa av efter tre månader. De hade inte personalen med sig. Det var inte alls min idé att bli driftsansvarig på Skansen, jag gör det en dag eller två tänkte jag. Det tog trettio år innan jag kom på en annan lösning.

Vad ska du göra nu?

– Jag har lite andra åtaganden. Inte så stora, men ändå. Dels bor jag lite utomlands, säger Stefan som är hemma för att fira jul och nyår, samt att skriva under en del papper.

Fredrik Norén har varit chef för verksamheten under en längre period, samt ägare till driftbolaget under två och ett halvt år.

Hur känns det för dig Fredrik?

– Det känns naturligt och skönt att vi är i mål.

Här inflikar fadern:

– Det har varit bestämt länge, det har bara varit en tidsfråga. Det känns jättebra. Jag är väldigt glad att det hamnar i familjen. Jag känner mig trygg med att Fredrik tar över affärerna, det var precis som jag ville.