Stack ifrån polisen – kraschade

KÖPINGSVIK Artikeln publicerades

– Han försökte smita.

En man i 20-årsåldern misstänks för flera brott efter försökt köra ifrån polisen och sedan kraschat in i en trafikstolpe i Köpingsvik.

Ägaren till fordonet Ölandspolisen mötte i natten mellan Borgholm och Köpingsvik saknade körkort - det avslöjade patrullens snabbkoll i registren.

– Så de vänder för att göra en kontroll och när föraren av det misstänkta fordonet, som är på väg mot Köpingsvik, upptäcker det försöker han smita, berättar Thomas Lönnqvist om händelsen som inträffade vid 01.40-tiden på torsdagen.

I halt väglag och hög hastighet körde mannen igenom Köpingsvik med polisen efter för att efter ICA-butiken svänga höger.

– Han körde på ett sådant sätt att han var en fara för trafiken, med tanke på hastigheten och det hala väglaget, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen region Syd.

Men svängen var också slutet på färden. Mannen tappade kontrollen, körde upp på en refug och in i en trafikstolpe.

Polispatrullen kunde sedan snabbt konstatera att mannen, född 1996 och utan svenskt körkort, visade tydliga tecken på narkotikapåverkan.

Med anledning av att mannen även hade misstänkt narkotika på sig gjordes en husrannsakan i dennes bostad i Köpingsvik.

– Också där hittades misstänkt narkotika, kommenterar Thomas Lönnqvist vid Ölandspolisen.

Händelsen utmynnade i en handfull brottsmisstankar mot smitaren - vårdlöshet i trafik, drograttfylleri, narkotikabrott innehav, narkotikabrott eget bruk samt olovlig körning.