Skottlossningen – Begärd häktad men släppt

BORGHOLM Artikeln publicerades
Tre personer är misstänkta för den grova misshandeln där en ung man i Borgholm även blev skjuten med en kolsyrepistol.
Foto:Alexander Jensen
Tre personer är misstänkta för den grova misshandeln där en ung man i Borgholm även blev skjuten med en kolsyrepistol.

Begärd häktad men tingsrätten släppte 18-åringen på fri fot. Misstankarna kvarstår och utredningen om den grova misshandeln med skottlossning fortsätter.

Torsdagen den 7 december drabbades en ung man i Borgholm av en grov misshandel. Han ska ha dragits till marken på en allmän gata i Borgholm där han sedan blev slagen och sparkad. Dessutom ska han ha blivit skjuten i benet av en kolsyrepistol med stålskott. Kort efter misshandeln ska någon även ha skjutit mot mannens bostad.

Tre personer är misstänkta för inblandning i brottet. Förra fredagen begärdes en person i 18-årsåldern från Borgholmsområdet häktad av åklagaren.

– Personen är på sannolika skäl misstänkt för flera brott och jag bedömer att risken finns för fortsatt brottslighet och påverkan av utredningen, säger åklagaren Magnus Argus.

18-åringen erkänner att han har avlossat skott och misshandlat den unga mannen men inte att det handlar om grov misshandel. Han erkänner också skadegörelse samt en till misshandel som ska ha skett mellan den 9-10 december samt övergrepp i rättsak.

Tingsrätten ansåg att det fanns en viss risk att han skulle försvåra utredningen och fortsätta sin brottsliga verksamhet. Men samtidigt ansåg de inte att skälen för häktning uppväger det intrång eller men i övrigt som det skulle innebära för 18-åringen. Därför försattes han på fri fot.

Magnus Argus känner ännu inte till motivet bakom den misstänkt grova misshandeln.

– Nej det vet jag inte. Det finns olika uppgifter.

Vad händer nu?

– Misstankarna kvarstår mot flera personer och utredningen fortsätter.