Så ser det ut i nya Hotell Borgholm – ”Vill visa vår tolkning av Öland”

BORGHOLM Artikeln publicerades
Christofer Johansson, vd på Hotell Borgholm, är väldigt nöjd med att äntligen vara igång.
Foto: Alexander Jensen
Christofer Johansson, vd på Hotell Borgholm, är väldigt nöjd med att äntligen vara igång.

Nu har Hotell Borgholm öppnat upp portarna. Deras gästerna möts av ett nyrenoverat hotell med ny inredning som har en tydlig öländsk identitet.

– Vi vill visa vår tolkning av Öland, säger vd:n Christofer Johansson.

I fredags hade Hotell Borgholm nyinvigning med de nya ägarna Christofer Johansson och Daniel Olsson där 240 personer kom för att lyckönska satsningen. I dag öppnade de portarna till ett nyrenoverat Hotell Borgholm.

– Jag är himla nöjd med resultatet och det är kul att äntligen vara igång och få välkomna våra gäster hit. Vi har alla kämpat de senaste veckorna med att bli färdiga i tid och jag är stolt över att vi klarade det. Jag ser fram emot att utveckla produkten tillsammans med min personal i en miljö där vi trivs, säger Christofer Johansson, vd för Hotell Borgholm.

– Jag är taggad på hur responsen ska bli från våra gamla gäster som möts av något helt nytt men också från nya gäster, fortsätter han.

I matsalen möts gästen av en kalkstensmur med två askar som skjuter upp.
Foto: Alexander Jensen
I matsalen möts gästen av en kalkstensmur med två askar som skjuter upp.

Hotellets interiör har fått en helt ny stil och en tydlig öländsk identitet med material som förknippas med ön. I matsalen välkomnas exempelvis gästerna av en kalkstensmur med två trädkronor.

– Vi vill visa vår tolkning av Öland. Jag är nöjd med bilden av att asken växer ur kalkstenen och det kan också kopplas ihop till asken i borden. Öland ska återspegla hela lokalen och jag är väldigt nöjd med hur det har blivit.

– För oss är det självklart att ha Öland som utgångspunkt för här finns det mycket som är unikt.

Öland har varit utgångspunkten när de har valt inredning.
Foto: Alexander Jensen
Öland har varit utgångspunkten när de har valt inredning.

25 personer jobbar på Hotell Borgholm fördelat på hotelldelen och matdelen. Christofer Johansson är vd och hans yttersta roll är att locka fler gäster genom att sälja in verksamheten och konceptet.

– Just nu håller jag även i trådarna i köket till vi är färdigrekryterade för vi söker en kökschef.

Nu erbjuder de en trerättersmeny samt en a la carte från tisdag till lördag. Från torsdag till lördag serverar de avsmakningsmenyn ”Det gastronomiska Alvaret” som är en hyllning till Öland. Från maj börjar de servera luncher.

Snart påbörjas bygget av orangeriet i trädgården där de i sommar ska erbjuda lunch.

– Vi erbjuder olika typer av paket och upplevelser till våra gäster som exempelvis cykling, vandring och fågelsafari i kombination med vår gastronomi som är utgångspunkten.

– För vår del handlar det om att utvecklas utifrån säsongernas möjligheter och hitta reseanledningar för våra gäster. Här finns det mycket unikt för våra gäster att uppleva.

Han ler när han nämner vilka utvecklingsmöjligheter det finns och har en mycket god framtidstro.

– Det känns verkligen som att det är på Öland det händer. Det är många andra som satsar och jag ser fram emot att bli en del av det och bidra till fler gäster på Öland.

Christofer Johansson är väldigt nöjd med resultatet.
Foto: Alexander Jensen
Christofer Johansson är väldigt nöjd med resultatet.
Den nya loggan.
Foto: Alexander Jensen
Den nya loggan.

 

Köksön som står i loungen består av trä och kalksten. Den är inspirerad av Ölandssniporna.
Foto: Alexander Jensen
Köksön som står i loungen består av trä och kalksten. Den är inspirerad av Ölandssniporna.
Frukostmatsalen.
Frukostmatsalen.
Den nya loungen.
Foto: Alexander Jensen
Den nya loungen.
Receptionen.
Receptionen.