Reparation av Ölandsbron över för den här gången

Öland Artikeln publicerades
En vecka tidigare än beräknat öppnas Ölandsbron efter sommarens reparation. Nu blir det ett uppehåll i arbetet fram till mars 2019.
Foto: Kerstin Eriksson
En vecka tidigare än beräknat öppnas Ölandsbron efter sommarens reparation. Nu blir det ett uppehåll i arbetet fram till mars 2019.

En vecka tidigare än beräknat öppnas Ölandsbron för normal trafik.

–Årets arbeten har gått väldigt bra, säger Johan Wesley som är projektledare för arbetet.

Efter en kaotisk inledning med timslånga köer, under de nuvarande reparationsarbetena på bron, har arbetet gått bra. Det innebär att bron kan öppnas en vecka tidigare än beräknat. Arbetet avslutas på fredag, den 14 september.

Johan Wesley är Trafikverkets projektledare för broreparationerna. Han konstaterar att arbetet har gått så bra att man liksom vid tidigare tillfällen har blivit klara tidigare än beräknat.

– Svevias arbetare har gjort en fantastisk insats och arbetat varje dag sen vi började, det är tack vare dem vi kan öppna för trafik en vecka tidigare. Vi vill även tacka alla trafikanter för visad hänsyn och tålamod.

Nu blir det ett uppehåll i arbetet på bron fram till mitten av mars 2019. Då skall den norra sidan av bron få samma samma behandling som genomförts på andra delar av bron under tidigare etapper.

Efter vårens försök med att underlätta för kollektivtrafik på bron har KLT konstaterat att många pendlare ändrade sitt resesätt. Det har lett till att man under vårens arbete kommer att ha ett särskilt körfält för kollektivtrafiken, för att göra det möjligt med en smidigare resa över bron.