Per Gessletider...

Borgholm Artikeln publicerades
Per Gessle dunkar in den ena hiten efter den andra i Borgholms slottsruin. Det är Roxette, Gyllene Tider och hans egna sololåtar, som får ruinen att gunga.
Foto:Peter Boström
Per Gessle dunkar in den ena hiten efter den andra i Borgholms slottsruin. Det är Roxette, Gyllene Tider och hans egna sololåtar, som får ruinen att gunga.

Frågan är inte om Per Gessle hör sommaren till.

Per Gessle Är sommaren.

Per Gessle

Med en sådan enorm hit-skatt går det inte att misslyckas.

Och Per Gessle sätter straffsparken.

Det var närmare fullsålt när hitmaskinen drog igång sin spelning i Borgholms slottsruin vid nio-hugget.

– Gessle har verkliga hardcore-fans. Vi hade de som köade flera timmar innan konserten. Vi fick numrera dem framme vid scenen, beskriver Daniel Nilsson från Egby, som ingick i funktionärsstaben.

Redan efter första låten har Per Gessle publiken i sin hand.

Det är sommar och det är allsång.

– Slottsruinen är speciell för mig. Det var här vi spelade in en video en gång, ”Listen to your heart”. Produktionsbolaget blev så till sig och undrade hur vi hade byggt upp den borgen. De trodde ruinen var en kuliss.

Störst blir allsången i ”It must have been love”, eller möjligtvis i ”Jag går och fiskar”, eller…

Det är fasiken i mig allsång nästan hela kvällen.

– Fancluben är här, konstaterar Per Gessle från scen.

Roligt är det att Helena Josefsson får stort utrymme i showen. Det är hon verkligen värd, efter att i många år jobbat mer i bakgrunden. Hennes ”Segla på ett moln”, som Per Gessle skrev till Annelie Rydé blir i ruinen en verklig pärla.

Det kommer överraskningar i showen också. ”Honung och guld” är en gammal b-sida från tidigt 80-tal, som få av den yngre generationen har hört.

Men sedan dunkar han in ”Kungen av sand” och ”Här kommer alla känslorna på och samma gång”, direkt över till ”Flickan i en Cole Portersång”. Det är proffsigt rakt igenom.

När så ”Ljudet av ett annat hjärta” låter bättre än någonsin så tror man nästan att finalen är nära, men då är showen bara halvvägs.

Det bjuds på en salig blandning av Gyllene Tider, Roxette och Per Gessles egna solohits.

”Tycker om när du tar på mig” är en av Gessles vackraste låtar och den passar så fint i ruinen.

Men då har duggregnet börjat falla över Borgholm. En hel del lämnar faktiskt märkligt nog arenan innan både första och andra extranumren, vilket stör showen som helhet.

Där någonstans snubblas de fem väderkvarnarna bort mot att stanna vid fyra.

Men den svenska sommaren är ju inte bara ”Sommartider” och Per Gessle, det är lite regn också.