Här är ölänningarna som blir bjudna på middag hos landshövdingen

Kalmar Artikeln publicerades
Elisabeth Angelin är inbjuden till middag med landshövdingen.
Foto: Arkiv
Elisabeth Angelin är inbjuden till middag med landshövdingen.

På torsdag den 6 december är det dags för landshövdingens traditionella länsmiddag, motsvarande kungens Sverigemiddag. De inbjudna gästerna har föreslagits av länets kommuner för att de på olika sätt har gjort avtryck i sina hemorter under året.

– Länsmiddagen är en av de trevligaste aktiviteterna under året. Jag vet att det kommer att bli flera spännande möten, för kommunerna har nominerat många intressanta personer, säger landshövding Thomas Carlzon i ett uttalande.

Borgholms kommuns representanter med motivering:

Elisabeth och André Angelin, Tomas Buss:

”Elisabeth och André driver familjeföretaget Tomas Buss i tredje generationen. 2016 utökade de verksamheten genom att förvärva reseföretaget Gotravel”.

Carl-Johan och Emma Eriksson, Lantbrukare:

”Carl-Johan är en driftig och innovativ lantbrukare, som engagerar sig som ordförande i LRF´s kommungrupp för Borgholm. I och med den torka som drabbat lantbrukare i år, särskilt på Öland, har självklart detta betytt ett större engagemang för Carl-Johan”.

Mörbylånga kommuns representanter med motivering:

Jonas och Maya Börjesson:

”Jonas Börjesson är en engagerad medarbetare i Mörbylånga kommun. Inför Kronprinsessan Victorias landskapsvandring i Världsarvet la Jonas ner oändligt många timmar för att allt skulle bli så bra som möjligt”.