Öländsk bondemarknad på torget

Borgholm Artikeln publicerades
Några av arrangörerna som ser fram emot lördagens bondemarknad och Storloppis är Mona-Lisa Wiik från Ölands Skördefest och Gia Thörnquist och Kenneth Sunesson från Borgholms Cityförening.
Foto: Maria Brynielsson
Några av arrangörerna som ser fram emot lördagens bondemarknad och Storloppis är Mona-Lisa Wiik från Ölands Skördefest och Gia Thörnquist och Kenneth Sunesson från Borgholms Cityförening.

På lördag är det dags för femte upplagan av öländsk bondemarknad i Borgholm. Idén till marknaden kom från Richard Teern på Ica Supermarket och evenemanget växer för varje år.

Under de första åren höll bondemarknaden till på Icas parkering. Den visade sig bli för liten. Sedan förra året hålls bondemarknaden istället på Borgholms torg.

– Det är Storloppis på Storgatan samma dag och det kommer bli en härlig dag för besökarna, säger Gia Thörnquist från Borgholms Cityförening som är en av arrangörerna.

Mona-Lisa Wiik från Ölands Skördefest berättar att det är femte året som bondemarknaden anordnas. Konferencier under dagen är Bengt Grafström och han kommer bland annat att intervjua några lokala profiler under dagen.

– Det kommer finnas med ett 20-tal utställare i år och det blir hembakat, kött, getost, bönchips, ullprodukter, grönsaker, blommor, kroppkakor, ost och annat till försäljning. Det kommer också ses traktorer och getter på torget, säger Gia Thörnquist.

Förra året fanns småtraktorer på torget som barnen fick prova, och de återkommer även i år. Dessutom kommer det finnas hoppborgar.

– En nyhet för i år är att det kommer finnas med regional mat, säger Mona-Lisa Wiik från Ölands Skördefest.

Samtidigt som den öländska bondemarknaden pågår blir det tävlingar och lottförsäljning. Arrangörer för bondemarknaden är: Lantbrukarnas Riksförbund, Ölands Skördefest, Ölands Bank, Ica Supermarket Borgholm och Borgholms Cityförening.