Nytt glasscafé i Byxelkroks hamn
För elva år sedan flyttade Frank Thygesen och Lena Roos till Öland och i samband med det började de driva dagens verksamhet på Kaffestugan i Böda. Sofie Loirendal och Annette Hemlin kom in som delägare senare.
– Det som driver oss, det som är vår vision, är att tillaga bra varor med äkta råvaror från grunden. Vi vill att det vi gör både ska smaka bra och innehålla bra saker som vi kan stå för, säger Sofie Loirendal.
Efter en intensiv vår har nu glasscaféet öppnat upp för att ta emot besökare i Byxelkrok.
– I vintras var vi på en inspirationsresa till den gigantiskt stora mässan SIGEP utanför Rimini i Italien. Tanken var att inspireras för att utveckla vår gelato ytterligare kanske inom några år, säger Sofie.
I februari kom ett samtal från fastighetsägaren till norra piren i Byxelkrok.
– Läget för lokalen var alldeles för bra för att säga nej till. Vi är fantastiskt stolta över vår nya gelateria.
Nyheten i Byxelkrok skiljer sig från övriga ställena med egentillverkad mjukglass och milkshake.
– Extra roligt tycker vi naturligtvis det är eftersom vi använder mjölk från Österbo Gård i Dödevi, avslutar Sofie Loirendal.
Gelato & Biscuits har öppet dagligen fram till den 17 augusti.