Nya siffror om elavbrott

Dörby Malm Artikeln publicerades
Hans Karlsson framför datorn som stänger ner även vid de sekundsnabba strömavbrotten som blir fler och fler. "Det är oerhört irriterande".
Foto:privat
Hans Karlsson framför datorn som stänger ner även vid de sekundsnabba strömavbrotten som blir fler och fler. "Det är oerhört irriterande".

Tidigare i veckan berättade E-ons presstjänst om 23 strömavbrott de senaste fem åren. Ny statistik visar något helt annat.

Hur många strömavbrott har det varit i Dörby Malm de senaste fem åren? Ena dagen säger E-on 23 stycken, andra dagen 127 stycken. Hans Karlsson som bor i Dörby Malm har fått listor från E-on i Malmö.

– Där finns 127 registrerade avbrott. Det är naturligtvis det som gäller, det är ju precis så som jag upplever det, säger Hans Karlsson, utmed samma elledning som försörjer Gårdby med el.

När Ölandsbladet var i kontakt med E-on tidigare i veckan fick vi siffror på avbrotten under samma period, då angavs antalet till 23 stycken.

De 127 avbrotten har registrerats från starttid till sluttid och varierar stort i längd. Det kortaste har varat 19 sekunder och sedan har längden varierat upp till 13 timmar.

– För mig är det ointressant om avbrotten är korta eller långa, även några få sekunder räcker för att datorer och andra uppkopplade saker skall stänga ner. Det är oerhört irriterande, säger Hans Karlsson.

Efter torsdagens artikel i Ölandsbladet fick han ett samtal från E-on i Kalmar som lovade att de skall bjuda in till ett allmänt möte i Gårdby för att möta sina kunder.

Fakta

Strömavbrott 2013-jan 2018

2013: 35 avbrott2014: 17 avbrott2015: 40 avbrott2016: 2 avbrott2017: 21 avbrott (januari 5 stycken)2018, 12 avbrott (januari)Avbrotten har varit alltifrån 19 sekunder till 13 timmar.

Visa mer...