Nya ägaren till Smedjan satsar på husmanskost

Borgholm ,
Ali Fathi Abdalla driver sedan början av november restaurang Smedjan i Borgholm.
Foto: Maria Brynielsson
Ali Fathi Abdalla driver sedan början av november restaurang Smedjan i Borgholm.

Sedan 1 november driver Ali Fathi Abdalla restaurang Smedjan. Han kom till Sverige 2013 och sedan dess har han hunnit med en hel del.

– Jag arbetade som kock i Syrien och där gick jag min kockutbildning. När jag kom hit till Sverige så läste jag först på SFI, säger Ali Fathi Abdalla.

Ali Fathi funderade på vad han skulle arbeta med och kände att han ville fortsätta med kockyrket.

– Jag gick då en kockutbildning via Lernia och där fick vi lära oss att laga svensk husmanskost.

På restaurang Smedjan finns det förutom husmanskost även pizza.
Foto: Maria Brynielsson
På restaurang Smedjan finns det förutom husmanskost även pizza.

Efter det har han arbetat på Harrys i Borgholm, Scandic i Kalmar och en säsong som köksmästare på Sonjas camping.

Nu finns det förutom svensk husmanskost även pizza på Smedjans meny. Framöver så kommer det tillkomma fler rätter och det blir bland annat asiatisk mat.

– Vi har pensionärspriser och vill att alla ska kunna komma hit. Alla är välkomna, avslutar Ali Fathi Abdalla.