Ny krog gick direkt in i White guide

BORGHOLM Artikeln publicerades
Jonas Calmvik, Henrik Insulander och Svante Ekberg är stolta över att ha kommit med i White Guide och dessutom efter första sommaren.
Foto:Alexander Jensen
Jonas Calmvik, Henrik Insulander och Svante Ekberg är stolta över att ha kommit med i White Guide och dessutom efter första sommaren.

I år tar elva restauranger från Öland plats i White Guide och bland dem finns en nystartad krog från Borgholm.

Restaurangguiden White Guide kommer att innehålla 600 restauranger och av dem kommer elva stycken från Öland. Bland dem finns två debutanter Eksgården Krog & Rum i Gårdby samt Lundgrens Garage i Borgholm. Den sistnämnda öppnade i somras av Borgholmarna Jonas Calmvik, Henrik Insulander och Svante Ekberg.

– Jag trodde inte detta och blev sjukt glad när jag fick se det. Vi är stolta och det är bra med tanke på att vi är tre glada amatörer. Ett stort tack till vår personal.

Betyder det mycket?

– Ja det gör det. Det är en kvalitetsstämpel och inte bara för oss utan för hela Öland. Varje utmärkelse skapar ytterligare en reseanledning hit.

Vad tror du kommer att stå i deras bedömning?

– Att det var ett genuint och hemtrevligt ställe med god mat, trevlig personal och god stämning. Jag blir riktigt glad om det står att det var en kille som inte visste hur man skulle hälla upp vinet ordentligt.

– För vi vill ha en hög kvalitet men inte vara ett ”fint” ställe, hit ska man kunna gå med shorts och ostruken skjorta. Det ska liksom inte vara något krångel.

Hur var sommaren?

– Det var roligt och trevligt. Vi var fullbokade i princip varje dag och det var vi inte alls beredda på. Det gjorde att vårt koncept där man skulle kunna droppa in och hänga föll bort.

Lundgrens Garage var öppet under sommaren och har varit öppet under skördefesten och på juldagen. Men de tänker börja ha öppet på helgerna och troligtvis redan i slutet av februari.

– Det har varit målet hela tiden men det har varit svårt att få till eftersom vi alla bor och jobbar i Stockholm.

Då kommer det att bli ett annat koncept som liknar mer en kvarterskrog.

– Det blir för mycket arbete att röka kött i 36 timmar för en helg. Under våren ska man kunna komma hit och ta en öl, äta en god köttbit eller fisk för ett skäligt pris.

I maj stänger de på grund av ombyggnad.

– Baren ska bli större och vi vill ha ett större drinkutbud. Sedan ska vi vädersäkra utomhus för det faller bort för många platser vid dåligt väder.

– I sommar kommer vi att ha vårt barbecue-koncept men det blir förändringar i menyn. Nya rätter tillkommer men några blir kvar. Vår nya slogan är ”Där generationer möts” och det vill vi leva upp till.

Fakta

Krogarna från Öland

Hotell Borgholm

Gamla Televerket Vin & Mat

Kackelstugan

Restaurang Trädgårdsgatan 26.

Ninnis Kroppkaksbod

Seasalt Kitchen

Mormors Restaurang

Eco By StrandNära

Café Mejeriet

Den 6 mars släpper restaurangguiden White Guide alla bedömningar

Visa mer...