Satsning: Läkarmottagning planeras i Södra Möckleby

SÖDRA MÖCKLEBY Artikeln publicerades
Det planeras för en läkarmottagning i Södra Möckleby.
Foto: LENA EHRING
Det planeras för en läkarmottagning i Södra Möckleby.

Region Kalmar län har fått in en ansökan från Husläkarcentrum om att öppna en läkarmottagning i Södra Möckleby. Enligt ansökan blir det i form av en filial till deras hälsocentral i Kalmar

Det framgår av ett pressmeddelande från Länsunionen, som den politiska majoriteten i Region Kalmar kallar sig, skickade under tisdagseftermiddagen.

Läkarmottagningen i Södra Möckleby planeras att hålla öppet 13 timmar i veckan med start september eller oktober. Diskussioner förs med Mörbylånga kommun kring lokal och samverkan med sjuksköterskemottagning. Länsunionen välkomnar ansökan från Husläkarcentrum.

– Vi har från politiskt håll satsat extra stimulansmedel för att fler hälsocentraler ska öppna filialer. Det är mycket glädjande att Husläkarcentrum nu vill öppna en filial i Södra Möckleby, säger Anders Henriksson, regionråd för Socialdemokraterna i pressmeddelandet.

– Detta är mycket efterlängtat av invånarna på södra Öland som har långa avstånd till hälso- och sjukvården. Det borde finnas alla förutsättningar att lyckas, säger Christer Jonsson, regionråd för Centerpartiet i samma pressmeddelande.

– Att ha nära till sin läkarmottagning är en trygghet, inte minst för de som har svårt att ta sig till sjukvården, exempelvis de äldre som är beroende av färdtjänst. Jag tycker detta är lysande, säger Pierre Edström, regionråd för Liberalerna, i pressmeddelandet.