Lyckligt slut: Försvunnen kvinna hittad vid liv

Binnerbäck ,
Polisen söker en försvunnen kvinna på norra Öland med flera patruller och helikopter.
Polisen söker en försvunnen kvinna på norra Öland med flera patruller och helikopter.

Under onsdagskvällen sökte polisen efter en försvunnen kvinna på norra Öland. Strax efter 22.00 meddelade polisen att kvinnan hittats och var vid liv.

Det rör sig om en 68-årig kvinna från Binnerbäck som har varit försvunnen sedan 16.30-tiden på onsdagskvällen.

”Kvinnan har en sjukdomsproblematik och det är därför angeläget att hon anträffas snarast”, rapporterar polisens presstjänst.

Kvinnan är 160 cm lång, väger 65 kg och var vid försvinnandet iklädd antingen en ljusbeige långkappa eller en mörkblå duffel med huva.

Flera polispatruller sökte efter kvinnan och en helikopter användes i sökandet. Sökandet koncentreras kring Binnerbäck norr om Löttorp.

Strax efter 22.00 meddelade polisen att kvinnan hittats vid liv och att hon efter omständigheterna mår bra.

Eftersök

Så arbetar polisen

Under insatsen då polisen söker efter den försvunna personen bedömer en räddningsledare (som alltid är en polis när det gäller försvunna personer) vilka polisiära resurser som behövs vid sökandet, till exempel hundar, hästar, helikoptrar, motorcyklar och båtar.

Polisen kan vid behov även ta hjälp av polisens insatsresurser eller andra myndigheter och organisationer, exempelvis Försvarsmakten.

Polisen samlar information om den försvunna personen och tar fram en individuell profil. Den hjälper polisen att söka på rätt sätt och på rätt plats.

Polisen använder sig av en effektiv sökmetod

Polisens arbetsmetod Efterforskning av försvunna personer (EFP) bygger på Managing Search Operations (MSO), en arbetsmetod utvecklad i Nordamerika och Storbritannien. Svensk polis har lagt till de fysiska och psykiska faktorer som påverkar hur en försvunnen person upplever och hanterar situationen. Utifrån dessa fakta har polisen skapat effektiva sökmetoder.

Fakta: Polisen

Visa mer...