Kulturprofil drabbad av fräck stöld – ”Mycket underligt”

SÖDRA MÖCKLEBY Artikeln publicerades
När Nina Lekander kom hem till Södra Möckleby efter en vistelse i Berlin var båda grindarna borta.
Foto: PRIVAT
När Nina Lekander kom hem till Södra Möckleby efter en vistelse i Berlin var båda grindarna borta.

Journalisten och författaren Nina Lekander fick en otrevlig överraskning när hon och hennes man kom tillbaka till hemmet i Södra Möckleby efter en tid i Berlin. Båda grindarna var spårlöst borta.

– Jag kom fram till huset och tyckte det kändes väldigt öppet men det var ju för att grindarna var borta. Det kändes väldigt konstigt.

Grindarna som är gamla och i gjutjärn har ett stort affektionsvärde för Nina.

– De är jättevackra och jag saknar dom mycket. Men de är inte särskilt välskötta och jag tror inte de har något stort ekonomiskt värde. Jag har jämfört med andra grindar på nätet och de verkar inte vara värda så mycket i pengar.

– Jag tycker också det är märkligt att de inte tog något annat eller bröt sig in i huset. Det är bara grindarna som är borta och ingen har sett något. Det är väldigt underligt.

Har någon annan i bygden varit med om något liknande?

– Jag träffade en i affären som berättade att han för några år sedan fick sina grindar stulna. Men det verkar inte vara några fler som har drabbats nu.

Tror du det kan vara något riktat mot dig personligen?

– Nej det tror jag inte. Jag har inga fiender här på Öland. Jag har läst om olika ligor som åker runt men då borde fler ha drabbats kan man tycka. Jag vågar inte spekulera.

Hon lade upp ett inlägg på sin Facebook-sida om händelsen där hon eftersöker tips som kan leda till att grindarna kommer tillbaka. Inlägget har fått stor uppmärksamhet och spridning.

Många upprörs av den fräcka stölden.

– Om någon har hört eller sett något vore jag tacksam om de kontaktade mig för jag vill väldigt gärna ha tillbaka grindarna.