Nöje

KLART: Metal-giganter till Borgholm Brinner

BORGHOLM Artikeln publicerades

Det blir Satyricon och Dark Tranquillity som blir de sista bandsläppen till Borgholm Brinner.

Med bara två månader kvar (27-28 juli) till In Flames egen festival Borgholm Brinner på Borgholms slottsruin släpps de två sista banden.

Det handlar om norska metal-bandet Satyricon och svenska metalbandet Dark Tranquillity.

– Vi är riktigt glada att dela med oss av de sista banden som nu fulländar vår festival Borgholm Brinner i juli, säger In Flames-sångaren Anders Fridén i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi hoppas ni välkomnar våra bröder i Dark Tranquillity, vi ser framemot att få dela scen med dom för första gången på flera år, och även våra vänner i Satyricon. Vi är så peppade att få med oss all energi från alla artister på lineupen till en sådan unik atmosfär som Borgholms Slottsruin har. Det kommer att bli en oförglömlig helg

Oslo-bandet Satyricon bildades 1991 och är en av de stora i black metal-genren. På senare år har de utvecklat ett mer traditionellt heavey metal-sound.

Dark Tranquillity bildades 1989 och kommer liksom In Flames från Göteborg. De hade Anders Fridén som sångare i bandets fem första år. Sedan dess har de turnerat världen runt och släppt elva album.

FAKTA

Spelschemat

Fredag 27/7

In Flames

Raised Fist

Danko Jones

Comeback Kid

 

Lördag 28/7

In Flames

Bullet For My Valentine

Graveyard

Tribulation

Visa mer...