Kan bli aktuellt med större friskola

Färjestaden Artikeln publicerades
Utvecklingschef/vVD Mattias Mild och vd Tomas Eriksson vid CIS visar ritningarna för Östra Skolan vid tomten vid Åkervägen där skolan skall byggas. "Inflyttning hösten 2019".
Foto:Arkiv
Utvecklingschef/vVD Mattias Mild och vd Tomas Eriksson vid CIS visar ritningarna för Östra Skolan vid tomten vid Åkervägen där skolan skall byggas. "Inflyttning hösten 2019".

Nuvarande planer för Östra Skolan i Färjestaden är 325 elever fullt utbyggd, men den kan växa med ytterligare 75 elever.

– Efterfrågan har blivit allt större, säger vice vd Mattias Mild.

Hösten 2019 skall Östra Skolan i Färjestaden stå klar för inflyttning. Det är den absoluta övertygelsen från ledningens sida med utvecklingschef Mattias Mild i spetsen.

– Vi ska i gång så snart som möjligt med byggnationen och då måste vi också ha bestämt hur stor skolan skall bli. Efterfrågan är stor men vi vill samtidigt behålla känslan av en liten skola.

Utgångspunkten är att skolan år 1 skall ha 200 elever fördelade på en förskoleklass, en årskurs 1, 2, 4 och 5, samt två paralleller för årskurs 7 och en årskurs 8.

– Eventuellt kan det bli ytterligare en klass för sjuan och åttan.

Har era tankar på en större skola något att göra med osäkerheten kring det kommunala högstadiet i Färjestaden?

– Nej, egentligen inte. Istället är det den allt större efterfrågan som påverkar oss. Bara sedan i oktober har vi fått 50 nya intresseanmälningar och kön växer hela tiden. Idag består den av 390 barn, de allra flesta från Färjestaden.

Om beslutet blir att Östra Skolan skall bli större än hittills planerat kommer man att ha 400 elever när skolan är helt utbyggd hösten 2021.

– Större än så vill vi inte att skolan skall bli, men efterfrågan är väldigt stor och många ställer frågan om Östra Skolan kommer att starta, säger utvecklingschef Mattias Mild.