Invigningen blir startskottet för en makalös skördefest i Böda

BÖDA Artikeln publicerades
Böda storsatsar på årets skördefest och erbjuder massor av aktiviteter.
Foto: Pressbild
Böda storsatsar på årets skördefest och erbjuder massor av aktiviteter.

Skördefesten invigs i Böda, som blev Årets Ölandsby 2017, ikväll. Det är startskottet för en makalös vecka i socknen där det har aldrig tidigare har hänt så mycket saker under skördefesten.

Ikväll invigs årets Ölands Skördefest i Böda Hamn där det bjuds på musikunderhållning av Elvira & Bobo, Chourus Mixtus och det blir teater med ”Mars Makalös sista resa – Ett dramatiskt Bödaspektakel”. Dessutom blir det prisutdelning av Gyllene Pumpan, Årets Ölandsfotograf och utmärkelsen Årets Ölandsby överlämnas till Källa.

Publiken ledsagas av konferencieren Ulf Wickbom och Lisa Syrén inviger skördefesten.

FAKTA

Det här händer under invigningen

Mats Grim öppnar med en trumpetfanfar!

Chourus Mixtus – framför ”Solvända”

(Text & Musik av av Arthur Eriksson)

Välkomsttal Håkan Brynielsson, ordf. Ölands Skördefest

Musik från Böda av Elvira & Bobo

Prisutdelning Årets Ölandsfotograf

”Mars Makalös sista resa” – Ett dramatiskt

Bödaspektakel!

Chourus Mixtus – framför ”Ölands Alvar”

(Text Kjell Adler, musik W Pettersson-Berger)

Prisutdelning Gyllene Pumpan

Musik från Böda av Elvira & Bobo

(Text och musik Elvira Ahlström)

Utmärkelsen Årets Ölandsby överlämnas till 2018-års by

Lisa Syrén inviger Skördefesten 2018

Chourus Mixtus sjunger ”Aftontankar vid Fridas ruta”

(text & Musik Birger Sjöberg) samt

”Länge Leve Livet”

(text Winqvist, Jonsson och Nyberg – Musik Anders Nyberg)

Visa mer...

Men detta är bara startskottet för Böda under skördefestveckan som i år har mycket att erbjuda.

– Sommartid vet alla att det händer mycket i Böda, men under Skördefesten kanske det varit lite blekt tidigare år. Det kommer man inte att kunna säga om årets Skördefest, meddelar byn i ett pressmeddelande.

I Böda Hamn kommer bland annat Sjöräddningen att visa sin verksamhet och det blir olika föredrag. På fredag kommer Isle of You att spela och på lördag framförs återigen ”Mars Makalösa sista resa – ett dramatiskt Böda spektakel” samt ett Lastbilsrally.

Under hela skördefesten kommer det att finnas konstutställningar, försäljning av bland annat konst, hantverk, mathantverk, lufsa och kroppkakor.

I Böda Hembygdsgård kommer det bland annat att visas gammeldags öltillverkning, det blir brödbak i stenugnen, försäljning av hantverk och fotoutställning.

Bödasågens Allhandel storsatsar också och anordnar olika evenemang. Under hela skördefesten visas veteranlastbilar och andra veteranfordon från hela Sverige, det blir försäljning av hantverk och Rock/rockabilly-kläder.

På fredag öppnar pubben och The Snapshots spelar och på lördagen anordnas Tunga skördefestrallyt och på kvällen spelar The Southbounds.

Dessutom invigs det nya konstgalleriet i Mellböda, I & I Design har en installation med 35 fågelskrämmor, ICA Nära Böda anordnar en skördemarknad, Bödagården erbjuder utställningar och Ateljé Fisken visar unika träsniderier.

Kaffestugan i Böda har också olika evenemang. Bland annat får de på torsdag besök B´ströö som pratar om träd och buskar och på lördag kommer ett mobilt musteri.