Inbrott på Kaffestugan - ägarna vädjar om tips

BÖDA Artikeln publicerades
Kaffestugan i Böda drabbades av ett inbrott natten till onsdagen. Polisen har varit på plats.
Foto: Arkiv
Kaffestugan i Böda drabbades av ett inbrott natten till onsdagen. Polisen har varit på plats.

Vid ett inbrott natten till onsdagen på Kaffestugan i Böda stals ett kassaskåp, bland annat innehållande en del kontanter.

– Det som gör oss riktigt, riktigt ledsna är att någon tycker att det är ok att bara ta det vi alla här sliter och jobbar så hårt för, säger Annette Hemlin på Kaffestugan.

Inbrottet ägde rum troligen rum någon gång mellan 23.30 på tisdagen och 03.00 på onsdagen. Gärningsmannen, eller gärningsmännen, bröt upp ett fönster på fastigheten för att ta sig in i lokalerna.

– Grannen har sitt sovrumsfönster bara tio meter från det fönstret och vi har personal som bor runtomkring, men ingen har hört någonting, säger Anette Hemlin vars kollega Frank upptäckte inbrottet vid sex-tiden på onsdagsmorgonen.

– Men första bagarna kom vid tre-tiden så det var ju innan dess.

Det stulna kassaskåpet beskrivs av Anette Hemlin som av skåpmodell; ”inget man tar under armen och går.”

– Så jag gissar att de var några stycken som bar bort det.

Hur mycket pengar hade ni i skåpet?

– Givetvis fanns det pengar i skåpet, men vi går inte ut med hur mycket eller lite. Det fanns också andra saker i skåpet, saker som är viktiga för oss.

Tjuvarna tog även 200 kronor ur personalens dricks-burk.

– Och de har slitit i våra kassaapparater utan att fått upp dem. Förutom fönstret är inget annat förstört, säger Anette Hemlin och beskriver känslan hos alla drabbade:

– Vi är besvikna, ledsna och förbannade. Det värsta, det som gör oss riktigt, riktig ledsna är att vi sliter som djur här, vi jobbar så hårt och så kommer det någon och tar det vi alla jobbar för, någon som tycker att det är ok att bara ta.

Den välbesökta Kaffestugan i Böda ligger mitt i byn, med genomfartsvägen utanför husknuten och har ytterlamporna tända nattetid.

– Det är ett ganska utsatt läge och förutom vår vinröda Peugotbuss som står parkerad direkt utanför vårt lager måste det ha stått en annan bil här under natten, för de måste ha haft bil, säger Anette Hemlin och vädjar om tips.

– Det rör sig folk runtikring här nästan hela dygnet, någon kan ha sett någonting.

Polisens tipstelefon är 114 14.