Inbrott på Fyren – polisen skickar ingen patrull

Färjestaden Artikeln publicerades
Karin Mathson på Fyren är arg – både över själva inbrottet på måndagsmorgonen och över polisens ickehantering när vaktbolaget ringde.
Foto:privat
Karin Mathson på Fyren är arg – både över själva inbrottet på måndagsmorgonen och över polisens ickehantering när vaktbolaget ringde.

05.11 på måndagsmorgonen gick larmet från Fyren i Färjestaden till vaktbolaget. När vakten ringde polisen fick hon beskedet "Vi åker inte på sån´t".

Dörren in till Fyren på Storgatan var helt uppbruten och karmen hängde lös när vaktbolaget kom dit efter att ha fått larm 05.11 på måndagsmorgonen. Enligt alla rutiner gick vakten inte in, bland annat för att inte förstöra några spår. Istället ringde hon till polisen och kom till Malmö. Därifrån fick hon beskedet "Vi kör inte på sådana saker". Istället ville de att hon skulle gå in medan de väntade i telefon.

– Det är ju bedrövligt, säger Karin Mathson på Fyren.

– Särskilt eftersom det har varit flera inbrott på kort tid här i Färjestaden på sista tiden. Värst är naturligtvis själva inbrottet, men nästan lika allvarligt är det att polisen inte bryr sig.

Inbrottstjuvarna var ute efter kontanter men lyckades inte i sitt uppsåt. Det inbrottssäkra kassaskåpet var inte öppnat och ingenting annat var försvunnet från butiken. Däremot var det mycket som var vält och genomrotat både i butiken och i andra utrymmen.

– Det måste ha gått riktigt fort, det gick bara en kvart från det att larmet gick till dess vaktbolaget kom till platsen. De tror att det måste ha varit proffs eftersom det gick så fort och att de inte var intresserade av något annat än kontanter.

Karin Mathson är uppgiven och tycker att bemötandet från polisen inte gör det bättre.

– Det här har lett till jädrigt mycket jobb för oss, men det kommer naturligtvis inte att leda till någonting eftersom polisen inte tar itu med det. Vi har gjort en anmälan och fick då kommentaren att "det låter olyckligt".