Galet bra campingsäsong på Böda Sand

Böda Sand Artikeln publicerades

När Anna Barkevall, VD för Böda Sands camping, och kollegan och platschef Lotta Ruchatz, summerar säsongen blir det bara superlativ. ”Galet bra, en fantastisk säsong”, säger Anna och får medhåll av Lotta.

Att Anna Barkevall, VD för Böda Sands Camping, är glad kan man förstå. Säsongen har varit ”galet bra” om hon får säga det själv.
Foto: Carin von Post
Att Anna Barkevall, VD för Böda Sands Camping, är glad kan man förstå. Säsongen har varit ”galet bra” om hon får säga det själv.

 

Vi träffas när fjärde omgången av scensommar just ska dra igång. Gästerna från campingen börjar anlända med stolar till scenområdet och i mattälten serveras korv och kalla drycker.

– Att få fyra så här perfekta fredagskvällar är ju helt otroligt. Vi satsar mycket pengar på våra showkvällar och det är ju lite att lägga alla ägg i en korg men det har blivit väldigt bra i sommar, säger Anna Barkevall och minns rekordkvällen för två veckor sedan när Samir och Viktor uppträdde.

– Värmen tar ju aldrig slut. Den här sommaren har ju verkligen alla fått det man vill ha. Vi har haft glada, nöjda och mätta gäster i år, summerar Lotta Ruchatz som tror att charterresorna i vinter kan få det tufft.

– Jag tror folk är lite mätta på värmen nu. Nästa vecka är spontansemestrarnas vecka. Det är då det avgörs hur säsongen blir och den statistiken vet vi ju ännu inte. Frågan är om folk vill ha mer sol och bad eller om de är mätta på värmen och lämnar ön? Det är många ölänningar som semestrar nästa vecka, förklarar Anna Barkevall.

Årets säsong har inneburit en del nyheter. Bland annat Foodmarket med hälsoinspirerad mat.

– Det har fungerat bra och även träningsveckan var väldigt populär. Det speglar hälso- och träningstrenden i samhället, tror Anna.

Tre olika typer av träningspass anordnas varje dag. Från yoga eller stretch på morgonen, via vattengympa på dagen och kondition och styrka på sen eftermiddag. Trots värmen har omkring 150 deltagare dykt upp varje gång. En av årets utmaningar har varit att hantera de grillförbud och från tid till annan införts på campingen.

– Det har fungerat bra, man lyssnar på varandra och har hjälpts åt. Tack vare en lång sommar har nog folk fått grilla ändå, tror de båda .En annan utmaning har varit arbetsbördan för personalen.

– En normal sommar blir det ju någon mulen eller regnig dag emellanåt, då folk åker härifrån, gör utflykter. Då kan personalen få ett avbrott, få en lite lugnare rytm. Man hinner städa och komma i fatt. I år har det inte varit en enda sådan dag. Det har varit en intensiv sommar för alla som jobbat här, förklarar Lotta.

Att ta sig an rollen som krögare, var en lärdom för ledningen på Böda Sand. Under de mest intensiva perioderna, ringlade köerna långa, disken hopade sig på borden och restaurangen tycktes befinna sig i kaos, vilket även campingens gäster började uppmärksamma och prata om i vimlet.

– Ja, det är helt klart en utmaning vi har: Att kunna hantera volymerna på restaurangen. Det var helt nytt för oss att gå in i rollen som krögare och nu har vi lärt oss av det, konstaterar Anna Barkevall.

Att folk vistas mer och mer inne på området och inte åker ut till andra restauranger och besöksmål, är inget som oroar duon i första taget.

– Jag vill att folk ska stanna fler dagar på Öland. Inte de 3,5 dagar som statistiken säger, utan sju. Då behövs mycket på samma ställe.Att visionen är ”Staden vid havet” råder inget tvivel om.

– Det mest unika vi har är stranden. Vi måste ha kvalitativa saker runt den, avslutar Anna Barkevall.