Full pott för två öländska campingar

Öland Artikeln publicerades
Böda Sand är en av campingarna som nått femstjärnig status.
Foto: Maria Brynielsson
Böda Sand är en av campingarna som nått femstjärnig status.

Nu laddar Sveriges campingplatser för en ny säsong. 16 anläggningar runtom i landet har nått femstjärnig status, två av dessa finns på Öland.

Under 2018 bodde mer än 1 miljon gäster på någon av anläggningarna som är anslutna till SCR Svensk Camping. Förra säsongen sattes ett nytt rekord för den svenska campingbranschen. SCR:s prognos är 3 till 4,5 procents ökning av antalet gästnätter gentemot året innan.

– Branschen fortsätter att investera och vi ser en generell standardhöjning. Att antalet femstjärniga campingplatser ökar är en naturlig följd av detta, säger tf vd Peter Jansson.

På Öland finns två femstjärniga campingar, Böda Sand och Sonjas camping och stugor. Bland listan för fyrstjärniga campingar på Öland ses Bödagårdens camping, Löttorps camping, Lundegård camping och stugby, Klinta camping, Ekerum camping, Kronocamping Saxnäs och Kapelludden camping och stugor.

Branschorganisationen SCR Svensk Camping börjar året med att presentera Sveriges alla klassificerade och branschanslutna campingplatser i katalogen Svensk Camping. Klassificeringen är en viktig del i SCRs arbete med kvalitetssäkring. Snart landar den 36:e upplagan av campingkatalogen hos 150 000 svenska hushåll och det är startskottet för många på årets semesterplanering.