Flera kryddor innehåller spår av salmonella

Löttorp Artikeln publicerades
I en obruten förpackning Iwi allkrydda på Löttorps bykrog har man hittat spår av salmonella.
Foto:Privat
I en obruten förpackning Iwi allkrydda på Löttorps bykrog har man hittat spår av salmonella.

Nu har smitta även hittats i kryddblandningen Iwi allkrydda. Smittan har hittats i en obruten förpackning på Löttorps bykrog.

Förutom den tidigare tillbakadragna kryddblandningen från Sevan har nu upptäckts spår av salmonella i Iwi allkrydda. Tillverkare är Dimpex produkter och den aktuella kryddblandningen har bäst före-datum 10 oktober 2016. Spår av salmonella har hittats i en obruten förpackning Iwi allkrydda på Löttorps bykrog.

Dimpex produkter ägs av Ivca Dusanov.

– Vi har vidtagit alla åtgärder tillsammans med de svenska myndigheterna. Alla butiker är tillsagda att kontakta oss om de har kvar kryddan och kassera förpackningarna, säger Dusanov till TT.

Vid analyser av kryddor har tidigare upptäckts att spår av salmonella i Sevans Allkrydda. Båda kryddblandningarna har återkallats tills vidare.

I båda kryddblandningarna, som är tillverkade på Balkan, ingår förmodligen delvis samma ingredienser, tror Jonas Toljander på Livsmedelsverket. I den fortsatta smittspårningen går Livsmedelsverket tillbaka för att se vilken del i blandningen som kan vara orsak till smittan.

– Det kan vara någon grönsak som smittats längre bak i kedjan. Men det vet vi faktiskt inte, säger Jonas Toljander.