First Aid Kit kommer till slottsruinen

BORGHOLM Artikeln publicerades
First Aid Kit består av systrarna Klara och Johanna Söderberg. Den 16 juni gör de en spelning på Borgholms slottsruin.
Foto:Johanna Helje
First Aid Kit består av systrarna Klara och Johanna Söderberg. Den 16 juni gör de en spelning på Borgholms slottsruin.

First Aid Kit gör den 16 juni en spelning på Borgholms slottsruin. Det blir den första spelningen sedan 2015 för bandet.

First Aid Kits senaste album ”Stay Gold” sålde guld i England, platina i Sverige och nådde förstplatsen på Sverigetopplistan. First Aid Kit består av systrarna Klara och Johanna Söderberg. De har en ljudbild som osar folk, country och americana. Spelningen i ruinen är duons första sedan Way Out West 2015.

– Det är verkligen ett tag sedan och vi har aldrig haft en så lång paus tidigare. Vi är sjuk taggade och har längtat, säger Johanna Söderberg.

– Vi har aldrig varit på slottsruinen och det känns bara jättehärligt att få spela på en så vacker plats, säger Klara Söderberg.

Förutom konserten på Borgholms slottsruin gör de även en spelning på Gröna Lund (19 juni) och en på Liseberg (21 juni). Biljetterna till konserten i Borgholm släpps den 10 mars. Konserten arrangeras av Paraply produktion och bokningsbolaget Luger.

– Det känns fantastiskt roligt att vi i sommar får möjligheten att göra en exklusiv konsertupplevelse med First Aid Kit på vackra och mystiska slottsruinen. Det har hela tiden varit ett av våra favoritband, säger Robin Åkerman, på Paraply Produktion.

Jan-Åke Johansson, som är verksamhetschef på Borgholms slott, är mycket nöjd med den nya bokningen.

– Det känns helt galet. Det är väldigt bra att det blir innan midsommar också. Dels blir spelschemat utspritt men genom detta blir det också ett sätt att förlänga säsongen.

– Jag tror det kommer att bli välbesökt eftersom de bara gör ett fåtal spelningar i Sverige i sommar.

Sedan tidigare är det klart att Håkan Hellström, Per Gessle och Laleh spelar på platsen. Dessutom återförenas GES.

– Det ser ut att bli en bra sommar. Jag kan inte se att man kan få ett bättre spelschema. Jag hoppas nu bara att det blir publik så att producenterna blir glada.

GES första konsert såldes snabbt ut och de släppte sedan biljetter till sex konserter där bara enstaka finns kvar.

– Det är väldigt roligt. Det verkar som att Krall Entertainment har hittat ett vinnande koncept med återföreningar.

Det var också ett hårt tryck på biljetterna till Håkan Hellström-konserten. Men ännu har det inte blivit en andra konsert på slottsruinen.

– Jag kan inte säga något om det just nu.