Film: Avantgardets första spelning på Öland drog full maskinhall

Björnhovda Artikeln publicerades
Avantgardet sin första Ölandsspelning under kvällen och många var på plats för att uppleva detta.
Foto: Natalia Johansson
Avantgardet sin första Ölandsspelning under kvällen och många var på plats för att uppleva detta.

Många var på plats för att se det flerfaldigt grammisnominerade Avantgardet spela sin första spelning på Öland, i en spannmålshall i Björnhovda.

Om det upplevdes som att Skördefesten stannade upp runt omkring på Öland under lördagskvällen så kanske förklaringen fanns i Robertssons maskin– och spannmålshall i Björnhovda. Där gjorde Avantgardet sin första Ölandsspelning under kvällen och många var på plats för att uppleva detta.

– Det här är första gången vi spelar i en spannmålshall. Hallå, applåder! Första gången i en spannmålshall, ropar frontfiguren Rasmus Arvidsson och får gehör från publiken.

+ 27

Han pratar med en lekfull, ironisk och humoristisk samt hjärtlig ton mellan sina låtar – för att hämta andan, som han själv sade. Hjärtligt stämning råder det för övrigt i hela maskinhallen och det är en stor variation i åldrar på besökare som gungar med i musiken.

Foto: Natalia Johansson

I samband med spelningen visades Anton Lernståls fotografier. Anton har följt bandet under alla år och fotat dem under spelningar, inför skivomslag, backstage, i bussen och i replokalen.

Se Rasmus Arvidssons tack till alla Björnhovdabor samt till Robertssons: