Familjefest i Borgholm

Borgholm Artikeln publicerades
Familjefesten kommer ha en mängd olika aktiviteter såsom hoppborg, käpphästhoppning och ansiktsmålning.
Foto: Natalia Johansson
Familjefesten kommer ha en mängd olika aktiviteter såsom hoppborg, käpphästhoppning och ansiktsmålning.

Willefonden arbetar för att alla barn som har en odiagnosticerad sjukdom ska få en diagnos. Nu när fonden fyller 20 år firas det med kalas vid hamnscenen i Borgholm.

– Förra året hyrde vi en hoppborg av Eventgrabbarna, berättar Tina Cangemark, mamma till Liv som är tre och ett halvt år.

Därifrån väcktes idén om att starta ett event för att samla in pengar till Willefonden.

– Jag ville göra någonting för dem, för de har gjort så otroligt mycket för oss, säger Tina.

Därför har hon nu tillsammans med Henrik Gottfridsson på Eventgrabbarna valt att dra igång en familjefest, en fest som startar tisdagen den 9 juli, vid och runt Borgholms hamnscen.

Företag har sponsrat med pengar till familjefesten och artister ställer upp gratis. Till tisdagens fest blir det uppträdanden av Penny and the Pickups, även magikern Mike kommer finnas på plats.

Dagen bjuder på en mängd olika aktiviteter.

– Det kommer finnas hoppborgar, ponnyridning, käpphästhoppning och ansiktsmålning. Vi kommer sälja popcorn och sockervadd och ha godisregn samt lotteri, säger Tina och berättar vidare om festligheterna.

– Under dagen kan besökare köpa en ballong där man kan skriva en liten lapp och lägga i ballongen med till exempel en hälsning till någon där uppe. På slutet av dagen kommer vi ha ett ballongsläpp.

Kalaset tar inte slut efter den tisdagen utan det kommer rulla på varje tisdag under juli månad, sammanlagt blir det fyra tillfällen som är den: 9, 16, 23 samt 30 juli.

– Och alla pengarna som kommer in går oavkortat till Willefonden, säger Tina Cangemark.