Expolitiker smet från olycka - tvingas böta

BORGHOLM/KALMAR Artikeln publicerades
Den dåvarande fullmäktige- och kommunstyrelseledamoten smet från en mindre trafikolycka och stoppades av polisen.
Den dåvarande fullmäktige- och kommunstyrelseledamoten smet från en mindre trafikolycka och stoppades av polisen.

Den nyligen avhoppade fullmäktigeledamoten i Borgholm smet från olycksplatsen - nu döms han att betala 8 400 kronor i böter.

– Han körde på mig.

– Hon sprang in i min bil.

Åsikterna om vem som gjort vad efter en mindre trafikolycka förra sommaren på parkeringen vid Giraffen i Kalmar gick isär.

Kvinnan fick hursomhelst smärta och ett märke på ankeln på grund av sammanstötningen och den dåvarande fullmäktigeledamoten i Borgholm åtalades i maj i år för obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Enligt åtalet lämnade han platsen utan att lämna uppgifter om namn och adress och göra vad som krävdes med anledning av olyckan, detta trots att han lagt märke till kollisionen.

Tvärtom var det polisen som fick tag på honom strax efter olyckan och i rätten bekräftade han att det skett en sammanstötning, men bestred ansvar.

Tingsrättens dom tar inte upp ansvarsbiten, utan konstaterar att expolitikern i och med smitningen brutit mot trafiksbrottslagen.

Påföljden bestäms till 40 dagsböter å 210 kronor. Eftersom mannen också ska betala 800 kronor till Brottsofferfonden landar totalsumman på 9 200 kronor.

Tio dagar efter lagt åtal lämnade mannen sina politiska uppdrag i Borgholms kommun, vilket även inkluderade en delad plats i kommunstyrelsen.

I avsägelsen förklarade han sitt avhopp med tidsbrist och brist på intresse. Samt:

– 7-Klövern har förstört Sverige och jag tror inte att det finns någon räddning.