Efter vansinnesfärd: ”Grov vårdslöshet i trafik”

BORGHOLM Artikeln publicerades
En man född i mitten av 1990-talet misstänkt för grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka efter en vansinnesfärd i Borgholm.
Foto: ARKIV
En man född i mitten av 1990-talet misstänkt för grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka efter en vansinnesfärd i Borgholm.

Mannen körde in i annan bil bakifrån, smet från platsen, körde in i en stolpe och sedan fortsatte vansinnesfärden.

– I hög hastighet körde han runt i ett villakvarter här i Borgholm, säger områdespolis Thomas Lönnqvist.

Larmet till polisen kom vid 22.30-tiden på fredagen – en bil hade blivit påkörd på Östra Järnvägsgatan i Borgholm där bilen som orsakat olyckan smitit för att sedan ha närkontakt med en stolpe efter Storgatan.

– Vi hittade bilen strax efter händelsen och gjorde ett besök hos bilägaren som dock inte var hemma, rapporterade P-O Jansson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar, på fredagskvällen.

I den påkörda bilen befann sig en person, som ska ha klarat sig utan skador.

Polisen har upprättat en anmälan om grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka.

– Det har också framkommit uppgifter om att den misstänkte kört bilen i berusat tillstånd, säger områdespolis Thomas Lönnqvist och motiverar rubriceringen grov vårdslöshet:

– Därför att den här mannen, som är född i mitten av 1990-talet och hemmahörande i Borgholmsområdet, framförde sin bil grovt oaktsamt, i hög hastighet i villakvarter och därmed orsakat trafikolycka.

De inblandade bilarna fick båda omfattande skador.

– Den misstänktes bil hade hela frontstycket borta; kofångare, spoiler och regskylt.

– De delarna låg längs efter vägen, medan den påkörda bilen hade stort hål i vänster sidostycke, berättar Thomas Lönnqvist.