Efter salivattack - DNA-bevis kan fälla okänd spottare

BORGHOLM Artikeln publicerades
Spottloska efter spottloska - nu efterlyser polisen tips från allmänheten i jakten på den spottare som härjar i Borgholm. (arrangerad bild)
Foto:Alexander Jensen
Spottloska efter spottloska - nu efterlyser polisen tips från allmänheten i jakten på den spottare som härjar i Borgholm. (arrangerad bild)

Vem är ”Spottaren” - personen som vid flera tillfällen stått och spottat på skyltfönstren till en butik i Borgholm?

– Vi har säkrat spår, konstaterar områdespolis Thomas Lönnqvist.

”Spottaren” slår till på kvällstid.

Mitt i centrala Borgholm på en sidogata till Storgatan har denne vid flera tillfällen stått och loskat mot skyltfönstren till en och samma butik.

- Samt mot entrédörren. Man kan undra vad det är för omogen och obegåvad person som gör detta, säger områdespolis Thomas Lönnqvist.

Den drabbade butiksägaren hade utsatts för flera salivattacker innan hen kontaktade polisen.

– Denne tröttnade och kände obehag och gjorde därför en polisanmälan. Sedan har det här fortsatt med än fler anmälningar som följd. Och det handlar inte om en spottloska, det har spottats väldigt mycket.

Den senaste händelsen i raden inträffade i tisdags, återigen fann butiksägaren sina skylfönster mot gatan nedkladdade med saliv.

– Med tanke på att det skett upprepade gånger kan det rubriceras som både ofredande och ärekränkningsbrott.

Vid träff är bevisläget mycket gott, men i dagsläget är ”Spottaren” okänd för polisen.

– Det har gjorts teknisk undersökning och vi har säkrat spår. Det är DNA vi letar efter vid brottsplatser och saliv innehåller väldigt mycket DNA.

Nu efterlyser polisen tips från allmänheten i jakten på ”Spottaren.”

– Finns det några vittnen som gjort iakttagelser om en person som spottat och fräst mot de här skyltfönstren så får man gärna höra av sig till polisen.

Polisens tipstelefon är 114 14.