Efter omfattande renovering: Nu öppnar Gårdby Kafé & Lanthandel igen

Gårdby Artikeln publicerades
På alla hjärtans dag öppnas dörrarna till Gårdby Kafé & Lanthandel igen efter en lång tids renovering.
Foto: privat
På alla hjärtans dag öppnas dörrarna till Gårdby Kafé & Lanthandel igen efter en lång tids renovering.

I mitten av september 2017 meddelade ägaren att butiken skulle stängas en period för att genomgå en omfattande renovering. Nu på torsdag, alla hjärtans dag, öppnar åter dörrarna till kaféet.

2006 köpte Marie Persson kaféet och med tre små barn påbörjades livspusslet och renovering av det omtyckta fikastället, 2007 öppnades lanthandeln och kaféet.

Nu har byggnaden fått en ordentlig upprustning både invändigt och utvändigt. Fasaden har fixats i ordning, golven har lagts om, väggar har tapetserats och sprickor i pärlsponten har fogats.

– Det finns saker kvar att göra, det är ju ett hus som är hundra år gammalt, men nu fokuserar jag på att öppna på torsdag, säger Marie Persson som har skött det mesta av renoveringen på egen hand.

Var det någon speciell tanke med öppning på alla hjärtans dag?

– Nej, det var det egentligen inte. Jag tyckte att det passade bra, det är många som har frågat när det skulle öppnas och nu känner jag mig redo.

Från och med torsdag har alltså Gårdby Kafé och Lanthandel öppet igen, varje dag.

– Jag har hittat en jättegullig tjej som ska börja arbeta här. Hon heter Lisa, och är från Färjestaden. Hon har arbetat i serviceyrken tidigare, säger Marie Persson och tillägger:

–Det ska bli jättekul att få börja träffa mina kunder igen.