Efter dödsolyckan – 52-åring misstänks för vållande till annans död

Hörlösa Artikeln publicerades

En 52-årig man från Öland misstänks för vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafiken och vållande till kroppsskada efter onsdagens trafikolycka som orsakade en 74-årings död.

På onsdagseftermiddagen inträffade en frontalkrock mellan en personbil och husbil på 136:an i Hörlösa, i Persnäs socken. Sex personer var inblandade i olyckan och fyra personer fördes till sjukhus. Den 74-årige mannen som körde husbilen avled senare av skadorna från olyckan.

Enligt uppgifter till Ölandsbladet verkade föraren i personbilen ha bråttom eftersom den gjorde flera omkörningar på rad. Det var också i samband med en omkörning som frontalkrocken inträffade.

Barometern rapporterar att polisen utreder olyckan och att föraren i personbilen, som är 52 år och från Öland, misstänks för vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafiken och vållande till kroppsskada.

52-åringen och en kvinnan i 55-årsåldern vårdas på vårdavdelningen på sjukhuset i Kalmar.

Den 70-åriga kvinnan som var passagerare i husbilen vårdades på intensiven under onsdagen. Men läget är stabilt och under torsdagen flyttades hon till sitt hemsjukhus, då hon inte är från länet.