Dessie skall bli synlig för fler

Kalmarsund Artikeln publicerades
Cykelfärjan Dessie börjar trafikera Kalmarsund den 18 april och går fram till den 30 september. Nytt för i år är att det blir sena kvällsturer från Kalmar tisdag, onsdag, torsdag och lördag.
Foto:privat
Cykelfärjan Dessie börjar trafikera Kalmarsund den 18 april och går fram till den 30 september. Nytt för i år är att det blir sena kvällsturer från Kalmar tisdag, onsdag, torsdag och lördag.

När cykelfärjan Dessie kastar loss efter påsk skall fler upptäcka henne.

– Vi prövar nya sätt att marknadsföra färjan, säger Ulla Ressel.

Efter påsk blir det återigen möjligt att ta färjan över Kalmarsund, när Dessie börjar sina turer till största delen likt förra året.

– Vi har samma tidtabell som förra året så att det skall passa pendlarna. Dessutom blir det sena kvällsturer under sommaren, säger vd Ulla Ressel vid Ressel Rederi AB.

Under fem och en halv månad gör färjan dagliga turer mellan Barkassbryggan i Kalmar och Hamnplanen i Färjestaden. För att passagerarna skall hitta till färjan görs en del förändringar på Kalmarsidan.

– Vi håller på att göra biljettkuren synligare. Åtminstone taxichaufförerna måste ju lära sig hitta till oss, säger Ulla Ressel.

Hon berättar att rederiet i år har ett närmare samarbete med turistorganisationerna på Öland och i Kalmar, vilket hon hoppas skall göra att fler upptäcker färjan.

De senaste två åren har passagerarantalet varit lägre än förväntat men rederiet tror att det skall bli bättre i år, delvis på grund av besvärligheter som kan uppstå för biltrafiken på Ölandsbron.

– Broreparationerna kommer säkert att påverka resandet på ett positivt sätt för oss, framför allt under för- och eftersommaren. Den effekten såg vi förra gången det var omfattande reparationer på Ölandsbron, säger Ulla Ressel.

Rederiet har ett samarbete med Kalmar Läns Trafik vilket gör att KLT:s månadskort och studentbiljetter gäller även på färjan.

Avtalet mellan rederiet Ressel AB och Mörbylånga kommun gäller till 2018.

Vad tror du om fortsättningen?

– Det kan jag omöjligt säga något om nu, men jag hoppas att vi skall kunna fortsätta med Kalmarsundstrafiken, säger vd Ulla Ressel.

Fakta

Om Dessie 2017

18 april-25 juni går det åtta avgångar från Färjestaden och tillbaka från Kalmar måndag-lördag.

Under högsommaren utökas trafiken, information finns på hemsidan www.ressel.se

Överfarten tar ca 30 minuter. Plats för 118 passagerare och 50 cyklar. Påstigning sker vid Skeppsbron i Kalmar, samt i Färjestadens hamn.

Biljettpriser: Vuxen 55:-, pensionär och student 40:-. Klippkort 10 resor 400:- respektive 275:-. Cyklar gratis, moped 55:-.

Visa mer...